Nyheter

Etablerer storband for unge i Buskerud og Vestfold

Pianisten, arrangøren og komponisten Erlend Skomsvoll skal være musikalsk leder for en ny satsning på unge musikertalenter i Buskerud og Vestfold. Første samling er 6.-8. mars 2015.

Foto: Egil Hansen

– Vi skal sette sammen et stort band med ungdommer i alderen 15 til 19 år som ønsker å spille jazz og annen rytmisk musikk, lære seg å improvisere og kanskje til og med komponere, sier Erlend Skomsvoll entusiastisk.

Erlend Skomsvoll som blant annet er kjent fra bandet Come Shine, har tidligere vært musikalsk leder for Trondheim jazzorkester og gjort store samarbeidsprosjekter med jazzens største stjerner; Chick Corea og Pat Metheny. Han har også ledet Midtnorsk ungdomsstorband på tidlig 2000-tall, og har ellers jobbet med både rock og klassisk musikk, bl.a. Kaizers Orchestra og Arve Tellefsen, som arrangør, komponist og dirigent.

Arbeidet med Buskerud og Vestfold ungdomsstorband skal konsentreres rundt tre til fire samlinger i året. Den første samlingen er allerede satt til helga 6.-8. mars, mens andre samling vil knyttes opp til Kongsberg jazzfestival den første uka i juli. Det er et mål at samlingene skal knyttes opp mot musikkarrangementer og festivaler i de to fylkene.

Initiativtakerne til Buskerud og Vestfold ungdomsstorband er, i tillegg til Erlend Skomsvoll selv, Østnorsk jazzsenter og Buskerud musikkråd.

– Vi søker ungdommer i alderen 15 til 19 år som spiller blåseinstrumenter, gitar, bass, piano og trommer, sier Ragnhild Menes i Østnorsk jazzsenter.

Mer informasjon om Buskerud og Vestfold ungdomsstorband finnes her.

Lenke til påmeldingsskjema. Frist for påmelding er 15. februar.

 

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!