Nyheter

Akershus ungdomsjazz-orkester på Nordisk storbandtreff

I høst ble Akershus ungdomsjazzorkester etablert, et band bestående av talentfulle unge musikere fra store deler av fylket. På lørdag debuterer de på Nordisk storbandtreff, i selskap med noen av Nordens beste storband.

Bandet består av 11 ungdommer i alderen 15 til 19 år som spiller piano, sax, gitar, bass og trommer. De har øvd jevnlig siden i høst, og hadde en kort snikpremiere på julekonserten til Kampenjazz i Oslo i desember.

Det er trombonist, komponist og storbandleder Kristoffer Kompen, som er musikalsk leder for Akershus ungdomsjazzorkester, og han er imponert over nivået ungdommene er på.
– Siden oppstarten i høst har vi jobbet med låter skrevet av norske jazzmusikere og hatt fokus på samspill og improvisasjon. Bandet har raskt blitt veldig bra!

Han forteller videre at ungdommene i bandet selv kommer med forslag til repertoar og er de som styrer bandets utvikling.

Søker flere unge musikere

Etter konserten på Nordisk storbandtreff, hvor også profesjonelle storband som Bohuslän Big Band (Sverige) og UMO Jazz Orchestra (Finland) skal spille, jobber Akershus ungdomsjazzorkester videre fram mot nye konserter. I august skal de spille på Oslo jazzfestival, som blir bandets neste store mål. Innen den tid ønsker de å få med flere i bandet. Spesielt etterlyser de blåsere på trompet og trombone.

Jenny Kristine Frøysa. Foto: Francesco SaggioJenny Kristine Frøysa fra Kråkstad er 17 år og spiller saxofon i AUJO. Hun anbefaler ungdommer i alderen 15 til 19 år som har lyst til å få nye musikalske utfordringer til å bli med.
– Det er morsomt å spille i et stort ensemble, det åpner mange muligheter musikalsk og bandet låter veldig bra sammen. Vi i bandet er med på å utforme musikken og låtene selv, det er gøy og lærerikt!

Det er Østnorsk jazzsenter i samarbeid med Kontra kulturskole og Kråkstad barne- og ungdomsmusikk som står bak satsningen.

Konserten på Nordisk storbandtreff foregår på Kolben kulturhus lørdag 7. februar kl 12 og er åpen for alle.

De som er interessert i å spille med Akershus ungdomsjazzorkester kan finne påmeldingsskjema her.

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!