Nyheter

The importance of group interplay in jazz music

Pianist Eric Reed (USA) kommer til Victoria Nasjonal jazzscene torsdag 18.juni kl 12-15 for å gjøre en åpen mesterklasse. Billetter forhåndskjøpes på Billettservice. Det blir både foredrag og samspill, så ta med horn.

Victoria Nasjonal jazzscene og Østnorsk jazzzsenter inviterer til mesterklasse med pianist/komponist Eric Reed. Mesterklassen er åpen for musikere og musikkstudenter. Reed vil fortelle om samspill i jazzensembler, de ulike instrumentenes roller og hvordan kompet kan samspille og akkompagnere solister. Han ønsker også å si noe om teknikker og metoder for lytting og improvisasjon.
Victoria koker kaffe, og det blir tid til både spørsmål og forhåpentligvis en mengde svar. Ta også med deg hornet, for det blir litt jamming underveis.

Torsdag 18.juni kl 12-15
Victoria Nasjonal jazzscene
Kr 100 / 50 (stud) ink bill.avg.

Eric Scott Reed (USA) begynte å spille piano når han var to, og spilte i sin fars kirke fra han var fem. Møtte Wynton Marsalis i studietida, og ble med i septetten hans fra 1990. Spilte med Joe Henderson og Freddie Hubbard i The Lincoln Center Jazz Orchestra. Merittlista inneholder ellers Christian McBride, Joe Chambers, Cassandra WilsonMary StallingsClark TerryDianne ReevesElvin JonesRon CarterPaula West og Benny Carter. Kommer til Norge med Bjørn Vidar Solli, Vincenzo  Florio (IT) og Adam Pache (AU).
Ps. Reed spiller med Bjørn Vidar Solli, Vincenzo Florio (IT) (bass) og Adam Pache (AU) (trommer) på Oslo jazzforum på Herr Nilsen onsdag 17.juni kl 20.

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!