IJO Ung – Innlandet ungdomsjazzorkester

Innlandet musikkråd og Østnorsk jazzsenter presenterer:

IJO Ung – Innlandet ungdomsjazzorkester 2018

Vi inviterer Hedmark- og Opplandungdom i alderen 15 til 20 år til å bli med i IJO Ung – Innlandet ungdomsjazzorkester. Vi startet opp høsten 2018 med tre helgesamlinger + en konsert under Dølajazz.

Hvis du har lyst til å spille storbandmusikk under profesjonell musikalsk ledelse, lære mer om jazz, improvisasjon og komponering, og i tillegg møte mange andre musikkinteresserte, er dette noe for deg!

Meld deg på her!

Nilas Granseth, foto:Johannes Granseth

Musikalsk leder er trombonist Nilas Granseth med jazzutdanning fra Norges musikkhøgskole. Han er opprinnelig fra Lillehammer og trådte sine barnesko i skolekorps før han begynte på musikklinja på Vinstra VGS. Nilas spiller med en rekke ulike band og orkestre, fra storband til hornorkester og korps.  Han er også ofte å finne i blåserekka for Vidar Busk, Lemaitre, Silya and the Sailors og ikke minst i Østlandets eget Ensemble Denada. I disse dager er han plateaktuell med utgivelsen NilasaliN med egenkomponert musikk.

 

Ikke nok med Nilas, men vi har i tillegg fått med Eirin Lien som hjelpeinstruktør og administrator. Eirin er utdannet lektor, og jobber til daglig i Innlandet musikkråd. Hun har sin musikalske og administrative bakgrunn fra ulike storband og korps. Eirin leder også Tynset Jazzklubb, og har erfaring som tekniker fra flere festivaler.

 

Planlagte aktiviteter 2019:

  • 29-31. mars – øvingshelg, Gran på Hadeland
  • 26-28. april – øvingshelg tba
  • 10-11. mai – øvingshelg og konsert på Anjazz

Gjennomførte aktiviteter 2018:

  • 21-23. september – øvingshelg Toneheim folkehøgskole, Hamar
  • 19-20. oktober – øvingshelg, Hammartun skole, Lillehammer
  • 20. oktober – konsert Dølajazz
  • 23-25. november – øvingshelg Friscena, Gjøvik

IJO Ung er støttet av Hedmark fylkeskommune, Oppland fylkeskommune, Sparebankstiftelsen DNB, Musikkens studieforbund og Frifond/Norsk musikkråd. Vi takker også Toneheim folkehøgskole, Hammartun skole og Viken folkehøgskole for lån av lokaler i 2018.

Gratis deltagelse.

Meld deg på her!

 

Fra forsiden

Nyhet

TERNINGEN ER KASTA

I den femte OJKOS-konserten er det ein av grunnleggjarane som skriv musikken. I fylgje Andreas Rotevatn frå Nordfjordeid lét det smør frå første prøve.

Nyhet

Håpar det ikkje lét som eit storband

Til OJKOS sin fjerde konsert er det trompetist Lyder Øvreås Røed som er huskomponist. Vi tok ein prat med Lyder på Victoria under den siste øvinga før konserten tysdag 26. februar.