Nyheter

Instruktørscoop på sommerens storbandkurs

Ann-Sofi Söderqvist (S) (trompet) og Mathilde Grooss Viddal (saksofon) skal lede storbandene på årets sommerkurs 4. – 9.august.

Toppbanner1

I år har Hedmark & Oppland musikkråd og Østnorsk jazzsenter rett og slett gjort to musikalske scoop ved å hente inn svenske Ann-Sofi Söderqvist (bildet over) og norske Mathilde Grooss Viddal til å lede hvert sitt band. Deltakerne på årets kurs kan dermed belage seg på en intensiv sensommer med prisvinnende musikk direkte fra skrivestuene til to av Nordens ledende ensemblekomponister.

Ann-Sofi Söderqvist kommer rett fra oppdrag med European Jazz Orchestra samt plateutgivelse med sitt eget ASJO «Ann-Sofi  Söderqvist Jazz Orchestra» til årets Sommerkurs i storbandspill.
Se video fra innspillingen av ASJOs «The Story of us» på You Tube.

Mathilde Grooss Vidda. Foto: Ståle Skogstad
Mathilde Grooss Viddal. Foto: Ståle Skogstad

Mathilde Grooss Viddal mottok i fjor «Honorable mention» for sin kompisisjon «El Aaiun – Across the Border» i den internasjonale komponistkonkurransen i regi av Seattle Women’s Jazz Orchestra. Hun leder og komponerer også for sitt eget band «Friensemblet». Hør mer om Mathilde og Friensemblet i P2s Jazzklubben-sending fra 2012 her.

Halvorsen, Lønning, Kompen og Thomassen topper laget
Foruten Ann-Sofi og Mathilde kommer også Børge-Are Halvorsen for å undervise treblåsen, Eivind Lønning underviser trompetistene, Kristoffer Kompen underviser trombonistene mens Hedvig Mollestad Thomassen tar seg av kompet.

Alf Prøysen-jubileum 2014
Årets storbandsommerkurs har fått tilskudd fra Hedmark fylkeskommune i anledning feiringen av 100-års jubileet for Alf Prøysen, så deltakerne kan forvente å få delta på urframføring av Prøysensk storbandmusikk.

Storbandsommerkurs er sunt
Som man kan se av bildet under, er det dokumentert at man rett og slett blir blid av å delta på storbandsommerkurs. I tillegg til at man får spilt masse fin storbandmusikk, da. Så det er bare å klikke seg inn og melde seg på innen 20.mai: www.storbandsommerkurs.no

Deltakere storbandsommerkurs 2013. Foto: Svein Sjølie
Deltakere storbandsommerkurs 2013. Foto: Svein Sjølie

 

Sommerkurs i storbandspill arrangeres av Hedmark & Oppland musikkråd sammen med Østnorsk jazzsenter. Dette er sjette året på rad at kurset finner sted. Sommerkurset er åpent for deltakere fra hele landet, og både amatørmusikere, storbandmedlemmer og kulturskolelærere er velkomne til å delta. Alder er slett ingen hindring, men vi har satt en nedre aldersgrense på 14 år.

Vi mottar tilskudd fra Hedmark og Oppland fylkeskommuner, KOMP og Musikkens studieforbund.

Mer info og påmelding på www.storbandsommerkurs.no 

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!