OJKOS

OJKOS er et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister i etableringsfasen som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister.

OJKOS skal være en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar. På denne måten får alle i praksis mulighet til å være leder for «sitt eget» orkester i en sammenhengende prosjektperiode.

For å være medlem av OJKOS må en både ha kompetanse som komponist og som utøver, en må være i etableringsfasen som komponist, og en må være mellom 25 og 33 år. I tillegg må både musikk og utøving være progressiv, personlig og nyskapende. Til søknadsfristen 01.05.18 kom det inn 30 søknader, hvor 16 stykker ble valgt ut av en komité bestående av prosjektgruppa, Helge Sunde (professor ved Norges Musikkhøgskole) og Audun Ellingsen (produsent i ØJS).

Orkesteret startet øvelsene sine tirsdag 21.august 2018 og øver fast på Victoria Nasjonal jazzscene der de også har en egen konsertserie.

Konserter:

2018

16. oktober kl 19: Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo

11. desember kl 19: Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo

2019

29. januar kl 19: Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo

26. februar kl 19: Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo

26. mars kl 19: Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo

7. mai kl 19: Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo

 

Medlemmer:

Michaela Antalovatrommer

Michaela er fra Dubnica nad Váhom i Slovakia og har studert ved konservatoriet i Praha og ved Norges Musikkhøgskole. Hun har gitt ut soloalbumet ‘Obla, Oblek, Oblúk’, og er aktiv i band som Mikoo, Mājaz, Folkeveogn og Fenne.

Henriette Hvidstein Eilertsenfløyte

Henriette er fra Skotbu i Ski kommune og har studert på jazzlinja på Norges Musikkhøgskole, og er kjent fra blant annet Billy Meier!

Tancred Heyerdahl Husøtrompet

Tancred er fra Bærum og har studert jazz ved Griegakademiet i Bergen. Han er aktiv i band som Molecules, Shakai og Liberty Pop, samt Bergen Big Band!

Alexander Hoholm bass

Alexander er fra Furnes og, har studert ved jazzlinja i Stavanger og senere master ved Norges Musikkhøgskole. Han spiller i prosjekter som John Faxe og Past Present.

Camilla Holesopransaksofon

Camilla er fra Breim og har en mastergrad fra jazzlinja i Stavanger. Hun er bl.a kjent fra band som BenReddik og sitt eget Camilla Hole Trio, begge med utgivelser fra høsten 2018!

Kristoffer Håvikpiano

Kristoffer Fossheim Håvik fra Bergen har en bachelor fra Berklee College of Music i Boston. Nå har han flyttet hjem til Norge og fullfører for øyeblikket sin mastergrad i jazzkomposisjon ved Norges Musikkhøgskole!

Magnus Murphy Joelsontrombone

Magnus er fra Sandefjord, har en bachelor fra jazzlinja i Stavanger, og studerer for øyeblikket master i jazzkomposisjon ved Norges Musikkhøgskole. Han er aktiv i band som BenReddik og en rekke større ensembler i eget navn.

Richard Köster – trompet

Richard er fra Burghausen i tyskland, har en bachelorgrad fra konservatoriet Wien med utveksling i Groningen, og Master fra University of Arts Bern med utveksling til NMH, og bor nå fast i Oslo. Han spiller i ensembler som Kammerer OrKöster, Coastline Paradox, Doomsday Preppers og Synesthetic Octet.

Tina Lægreid Olsenbarytonsaksofon

Tina kommer fra Vinterbro i Ås kommune og har studert ved jazzlinja på Norges Musikkhøgskole! Hun har blant annet tilbragt deler av høsten på turné med Ensemble Denada!

Mike McCormickgitar/laptop

Mike er fra Yellowknife i Canada, har en bachelor fra University of Toronto, har holdt til i Norge/Skandinavia siden 2015, og har tatt mastergraden NoCom og nå Utøvende Musikkteknologi ved Norges Musikkhøgskole. Mike er aktiv med sine egne prosjekter Proxemics, BRINICLE, try for Kate og Abelseth/McCormick.

Knut Kvifte Nesheim  trommer/vibrafon

Knut er Oslo og har en bachelor fra Jazzlinja i Stavanger, samt masteren nocom fra Gøteborg. Han har brukt 2018 på å slippe soloalbumet RESULTS i tillegg til å være plateaktuell med Skrekk og Guro, BenReddik, Doomsday Preppers og Camilla Hole trio.

Arne Martin Nybo – gitar

Arne Martin Nybo  fra Sandefjord har en bachelor fra jazzlinja i Stavanger og mastergraden NoCom fra musikkhøgskolen. Han er aktiv i prosjektene the Sky Opened Up, Snart plateaktuelle Nybo/Ravn, Vestfold Jazzensemble og Lukas Zabulionis Group!

Andreas Rotevatn – trombone

Andres er fra Nordfjordeid i Sogn og Fjordane, har en bachelor i jazztrombone fra Griegakademiet og en master i Utøvende Musikkteknologi fra Norges Musikkhøgskole. Han spiller med Ytre Suløens Jass-Ensemble, Cezinando og Evelina Petrova trio, i tillegg til å være kunstnerisk leder for Buskerud og Vestfold Ungdomsstorband og styreleder for OJKOS.

Lyder Øvreås Røed – trompet

Lyder er fra Bergen, og har en bachelor fra jazzlinja på Norges Musikkhøgskole. Han er aktiv med blant annet Fieh, Slow Is the New Fast, Lyder Røed Kvintett og Mosambique.

Johannes Fosse Solvang trombone

Johannes er fra Klepp i Rogaland. Han er jazztrombonist med bakgrunn fra Institutt for Musikk og Dans i Stavanger, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole. Han er aktiv i prosjektene BenReddik og Doomsday Preppers.

Lukas Zabulionis tenorsaksofon

Lukas er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim og har studert ved Jazz Institut Berlin og musikk Conservatoire van Amsterdam gjennom NTNU’s masterprogram EUJam. Han jobber for tiden mot neste utgivelse av sitt eget soloprosjekt!

 

Fra forsiden