Jazzkurs for ungdom

Østnorsk jazzsenter og Kråkstad jazz inviterer ungdom i alderen 13-20 år til å delta på et unikt sommerkurs, hvor du i møte med andre unge musikanter vil oppleve musikkglede gjennom samspill og nye måter å lage og forme musikk på.

På Jazzkurset 2023 skal dyktige kursledere skape trygge rammer for samspill og improvisasjon. Deltakerne får utvikle egen musikalitet og finne egne måter å uttrykke seg på. I fellesskap jobber vi med det melodiske, det klanglige og det rytmiske både på hovedinstrumentet og i samspillsituasjonen. Vi skal også jobbe med hvordan vi lytter til musikk generelt og hvordan vi lytter til hverandre når vi spiller sammen. 

Velkommen til fem fine dager med samspill, gode måltider og sosialt samvær med nye musikervenner!

PÅMELDING HER 

Gunnar Halle, Shannon Mowday og Steffen Granly er hovedlærere på Jazzkurset 2023. I tillegg bidrar ulike gjesteinstruktører hver dag.

Trompeter Gunnar Halle underviser til daglig på jazzskolen Kråkstad Jazz, og er én av tre hovedlærere på jazzkurset 2023. Foto: Helge Lien

Gunnar Halle er trompetist med en rekke danske, svenske og norske band. Han komponerer og produserer musikk for egne og andres prosjekter. De siste årene har Gunnar også ledet Kråkstad Jazz i Nordre Follo, en jazzskole for barn og unge mellom 10 og 19 år. Her jobber elevene med samspill i småband, hvor det meste av musikken blir innstudert på øret. For tiden er det seks aktive band med til sammen 28 medlemmer på Kråkstad Jazz. Gunnar er utdannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København hvor han bodde i ti år frem til 2007, før han flyttet hjem til Oslo. I perioden i Danmark var han en særdeles aktiv musiker og spilte rundt i alle verdensdeler. Gunnar har spilt på godt over 100 album, og har siden 2015 også utgitt plater i eget navn.

 

Saksofonist Shannon Mowday har bred pedagogisk erfaring fra å lede korps, storband, ungjazzorkestre og band i inn- og utland. Foto: Helge Lien

Shannon Mowday flyttet fra Sør-Afrika til Oslo i 2009 for å ta en master i improvisasjon ved NMH. Siden den gang har hun rukket å sette dype spor på den norske jazzscenen som musiker, komponist, bandleder og pedagog – ikke minst gjennom seks år som musikalsk leder for snart en hel generasjon unge musikere i Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester. Shannon har ledet ungdomsensembler, bidratt i ulike nærmiljøprosjekter i Sør-Afrika og i internasjonale samarbeidsprosjekter. Hun har undervist ved skoler, høyskoler og universiteter og har samarbeidet med ledende ensembler i inn- og utland. Målet hennes er å skape et sunt og trygt miljø som inspirerer og oppmuntrer unge musikere til å bruke sin egen kreativitet. Under eget navn har Shannon gitt ut musikk og turnért med bandet LILA. Hun har komponert verket Bridge over MeToo for Det Nye Norske Storband, mottatt Storbandprisen fra Norsk jazzforum + mye mer!

 

Steffen Granly har med tubaen og ser fram til samspill og improvisasjonstrening på Jazzkurset 2023. Foto: Flatangernytt

Steffen Granly er tubaist med jazzutdanning fra Griegakademiet i Bergen og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han er frilans musiker med oppdrag i mange ulike band og orkestre, blant annet som fylkesmusiker i Trøndelag i blåseensemble Quintus. Steffen er også instruktør og administrator for Buskerud ungdomsjazzorkester og er en ettertraktet workshopleder for skolekorps. Han har bred erfaring fra ulike deler av musikkbransjen, og har blant annet vært leder for Soddjazz-festivalen på Inderøya. Steffen har også i mange år vært produsent for sommerkursene i regi av Norges Musikkorps Forbund Øst. Av de mer kuriøse referansene kan vi også nevne at Steffen i 2015 kom på andreplass i Bob Stewart Tuba Competition borti Brooklyn, New York.

 

Organisering og gjennomføring:

 • kurset starter tirsdag 27. juni kl 12 og avsluttes med hentekonsert lørdag 1. juli kl 12
 • all undervisning foregår på Skjeberg folkehøyskole, Oldtidsveien 35, Skjeberg.
  • Trykk her for kart.
  • Vi anbefaler kollektivtransport til og fra. Det går buss både fra Sarpsborg og Fredrikstad til Skjeberg folkehøyskole. Søk i Ruters reiseplanlegger.
  • De som må kjøre bil velger avkjøring 4, Solbergkrysset, fra E6, før du tar av mot Skjeberg stasjon. På vei mot Skjeberg stasjon får du Skjeberg Folkehøyskole på venstre hånd.
 • deltakerne settes sammen i ulike grupper
 • det er alkoholforbud under hele kurset

Hvem kan delta:

 • musikanter i alderen 13-20 år, fra hele landet
 • du må kunne spille et instrument rimelig bra, men du trenger ikke å beherske improvisasjon fra før
 • alle instrumenter er velkomne!
 • skolen er tilrettelagt for funksjonshemmede og vi aksepterer ledsagerbevis

Deltakelse:

 • deltakeravgift: kr 4750 inkl. overnatting og alle måltider. Har du behov for redusert pris, prøver vi å finne en ordning. Ta kontakt med Audun Ellingsen på 91545182 eller audun(at)ostnorskjazzsenter.no
 • deltakere og lærere innkvarteres på internat i dobbeltrom med bad
 • når vi får mange påmeldte på ett instrument, må vi plassere noen på venteliste. Alle får svar om de får plass eller blir satt på venteliste innen 13. januar
 • du må sende inn en demo slik at vi skal kunne gi deg et best mulig opplegg tilpasset ditt nivå

PÅMELDING HER

Skjeberg folkehøyskole ligger flott til i solbyen Sarpsborg, foto: Skjeberg fhs.

Jazzkurs 2023 er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og UngMusikk, og er en del av et samarbeidsprosjekt mellom Kråkstad Jazz, Det Nye Norske Storband og Østnorsk jazzsenter.

 

Fra forsiden

Nyheter

Emil Bø er årets USBL jazztalent

Trombonist Emil Bø mottok i går kveld USBLs jazztalentpris på scenen i Den Norske Opera & Ballett i forkant av en utsolgt åpningskonsert på Oslo jazzfestival.