Nyheter

Fire band valgt ut til «Framtida i norsk jazz»

Etter rekordmange bidrag til demokonkurranse er fire band bestående av unge og fremadstormende jazzmusikere valgt ut til å representere Framtida i norsk jazz 2011.

Miniturneen Framtida i norsk jazz, som arrangeres av Østnorsk, Midtnorsk og Sørnorsk jazzsenter, skal innom både Trondheim, Oslo og Skien på turneen fra 5. – 7. april.

De fire bandene som er valgt ut til å representere framtida i norsk jazz er Sofus, Skadne Krek, Rampage! Trio og Chili Vanilla.

Skadne Krek er en eksplosiv kvartett med bakgrunn fra jazzlinja ved Universitetet i Stavanger. Moderne punk, elektroniske instrumenter og en hissig rock’n’roll-mentalitet er stikkord for Skadne Krek.
Bendik Andersson – trommer, Adrian Tvedten – rhodes, Jens Borge – bass, Gaute Granli – gitar.
www.myspace.com/skadnekrek

Chili Vanilla er en trio som ble dannet da alle medlemmene gikk jazzlinja på Sund fhs. Etter dette har trioen spilt på flere av de store jazzfestivalene, og medlemmene studerer nå bl.a. på jazzlinja i Trondheim og i Bergen. Låtmaterialet til Chili Vanilla er selvkomponert og befinner seg i en krysning mellom pop, rock og jazz. Musikken er groovebasert og spenner fra det intense og energifylte, til det vare og lekne.
Synne Sanden – vokal, Siv Øyunn Kjenstad – trommer, Steffen Granly – tuba.
www.myspace.com/chilivanillatrio

Sofus er en kvartett med utspring fra Norges musikkhøgskole. De beskriver musikken sin som lett og fengende jazz med et lekent og mystisk preg. Sofus har skapt sitt eget sound inspirert av Jan Garbarek, Joni Mitchell og bulgarsk folkemusikk.
Sigrid Aase – vokal, Preben Andersen – bass, Steinar Mossige – trommer, Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar.

Rampage! Trio består av tre gutter som alle går på musikklinja ved Dahlske videregående skole i Grimstad. Trioen sier selv at de spiller høy og bråkete jazz for alle penga. Julian Haugland Bjorå står bak alle komposisjonene.
Joakim Bergsrønning – saksofon, Stian Stapnes – trommer, Julian Haugland Bjorå – kontrabass.

Kjenn din besøkelsestid – opplev framtida i norsk jazz på en av disse plassene:
Tirsdag 5. april – Trondheim jazzforum, Dokkhuset
Onsdag 6. april – Nasjonal jazzscene Victoria
Torsdag 7. april – Skiensjazzdraget, Sitt Ned kunst & kafé

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!