Nyheter

Dobbelt-premiere for Ensemble Denada

Fredag 25.mars er det premiere på Helge Sundes helt nye komposisjoner og Anastasia Isachsens videokunst på Nasjonal jazzscene, Victoria. Dagen etter peiler Ensemble Denada kursen mot Jazzwoche Burghausen i Tyskland.

Fjoråret ble et godt år for ensemblet med mottakelse av EchoJazz-prisen for ”Finding Nymo” og kritikerroste konserter i inn- og utland. Turnévirksomheten førte bandet fra New Delhi til Sortland, og høstsesongen ble avsluttet med utsolgt konsert på London Jazz Festival. Med en funklende ny årgang komposisjoner er Ensemble Denada klar for nye utfordringer og nye kontinenter i 2011. Konserten på Nasjonal jazzscene 25.mars blir intet mindre enn en dobbelt-premiere; i tillegg til nytt repertoar har Ensemble Denada etablert et samarbeid med videokunstneren Anastasia Isachsen. Hun vil visualisere musikken, og har skapt et videodesign som påvirkes av elementer i musikken. I tillegg til flunkende nytt får vi også et gjenhør med noen utvalgte, nypolerte Denada-klassikere.

25.mars 2011: Nasjonal jazzscene, Victoria bestill billett
26.mars 2011: Jazzwoche Burghausen, Tyskland



Helge Sunde er musikalsk leder for Ensemble Denada. Foto: Christine Gullhav

Ensemble Denada er
Komponist og orkesterleder/trombone: Helge Sunde
Saksofoner: Frode Nymo, Atle Nymo, Børge Are Halvorsen, Nils Jansen
Trompeter: Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson
Tromboner: Arild Hillestad, Atle Hassel
Komp: Olga Konkova, Jens Thoresen, Per Mathisen, Håkon Mjåset Johansen, Kristoffer Lislevand

www.ensembledenada.no
www.myspace.com/ensembledenada
www.anastasiaisachsen.com

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter og mottar ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd og Oslo kommune.

 

Fra forsiden