Nyheter

Presenterer framtida i norsk jazz

Neste uke reiser fire unge lovende band på turneen Framtida i norsk jazz. Turneen starter i Trondheim og kommer deretter til Oslo og Skien.

De fire banda er valgt ut etter en hard demokonkurranse i vinter. De fire banda representerer bredde, kvalitet og nyskaping – og forteller oss at framtida i norsk jazz er lys og mangfoldig.

De fire bandene som deltar i turneen er Sofus, Rampage! Trio, Chili Vanilla og Skadne Krek. Alle bandmedlemmene studerer musikk på ulikt nivå; fra musikklinja på Dahlske vgs i Grimstad til jazzlinjene ved høyere utdanningsinstitusjoner som Griegakademiet i Bergen, NTNU i Trondheim, Norges musikkhøgskole i Oslo, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder.

Turneen starter på Dokkhuset i Trondheim 5. april, deretter står Nasjonal jazzscene i Oslo for tur 6. april og til slutt jazzklubben i Skien, Skiensjazzdraget, 7. april.

Om Sofus, Rampage! Trio, Chili Vanilla og Skadne Krek

Sofus er en kvartett med utspring fra Norges musikkhøgskole. De beskriver musikken sin som lett og fengende jazz med et lekent og mystisk preg. Sofus har skapt sitt eget sound inspirert av Jan Garbarek, Joni Mitchell og bulgarsk folkemusikk.
Sigrid Aase – vokal, Preben Andersen – bass, Steinar Mossige – trommer, Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar.

Rampage! Trio består av tre gutter som alle går på musikklinja ved Dahlske videregående skole i Grimstad. Trioen sier selv at de spiller høy og bråkete jazz for alle penga. Julian Haugland Bjorå står bak alle komposisjonene.
Joakim Bergsrønning – saksofon, Stian Stapnes – trommer, Julian Haugland Bjorå – kontrabass.

Chili Vanilla er en trio som ble dannet da alle medlemmene gikk jazzlinja på Sund fhs. Etter dette har trioen spilt på flere av de store jazzfestivalene, og medlemmene studerer nå bl.a. på jazzlinja i Trondheim og i Bergen. Låtmaterialet til Chili Vanilla er selvkomponert og befinner seg i en krysning mellom pop, rock og jazz. Musikken er groovebasert og spenner fra det intense og energifylte, til det vare og lekne.
Synne Sanden – vokal, Siv Øyunn Kjenstad – trommer, Steffen Granly – tuba.

www.myspace.com/chilivanillatrio

Skadne Krek er en eksplosiv kvartett med bakgrunn fra jazzlinja ved Universitetet i Stavanger. Moderne punk, elektroniske instrumenter og en hissig rock’n’roll-mentalitet er stikkord for Skadne Krek.
Bendik Andersson – trommer, Adrian Tvedten – rhodes, Jens Borge – bass, Gaute Granli – gitar.
www.myspace.com/skadnekrek

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!