Nyheter

Godt i gang med årets storbandkurs

Denne uka er både ungdom og voksne samlet til sommerkurs i storbandspill på Ringsaker i Hedmark. Kurset holdes for tredje året på rad og trekker til seg både unge og eldre storbandmusikanter.

Til sammen er 34 storbandmusikanter i alderen 15 til 70 år samlet for å lære mer om storbandspill og improvisasjon. De yngste deltakerne er samlet i et eget ungdomsstorband under ledelse av Erik Johannessen, mens resten av deltakerne utgjør det andre bandet som blir ledet av Hildegunn Øiseth. Kurset foregår på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker, hvor også deltakerne bor hele uka.

Lærer mye nytt

17 år gamle Mathias Adolfsen fra Tønsberg opplever å ha lært masse i løpet av de første kursdagene.
– Jeg har blant annet lært mer om pusteteknikk og improvisasjon. Jeg meldte meg på for å lære mer om storbandmusikk og for å få litt nye impulser, sier Mathias, som til vanlig spiller i Vestfold ungdomsstorband.

Maren Søberg spiller også i ungdomsbandet på sommerkurset, men har ingen erfaring med storband fra før.
–  Jeg meldte meg på fordi jeg ville lære å spille litt annen type musikk enn det jeg gjør til vanlig i korpset. Dette er første gang jeg spiller med storband – og det gir mersmak, sier Maren Søberg fra Vang i Hedmark.

I tillegg til Hildegunn Øiseth og Erik Johannessen, som leder hvert sitt storband, har Hayden Powell (trompet), Kristoffer Kompen (trombone), Andreas Håkestad (komp) og Shannon Mowday (saksofon) ansvaret for gruppe- og individuell undervisning.

Åpen avslutningskonsert på Moelv

Kurset avsluttes med konsert på Moelv kulturhus førstkommende lørdag kl 15. Her vil begge bandene spille store deler av repertoaret de har øvd inn under kurset. Musikken som framføres er komponert og arrangert av instruktørene på kurset, og er blant annet influert av afrikansk, asiatisk, nordisk og samisk folkemusikk.

Konserten begynner kl. 15. Gratis inngang og åpent for alle. Velkommen!

Fra forsiden

Nyheter

2019 oppsummert

Østnorsk jazzsenters liv og levnet samlet i årsmeldingen for 2019.