Nyheter

Nytt workshoptilbud på Nasjonal jazzscene

Barn, ungdom og storbandmusikere får alle skreddersydde workshops på Nasjonal jazzscene denne våren.

Workshoprekka som finner sted på Victoria denne våren er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter og Nasjonal jazzscene. Tre søndager i mars og april inviteres henholdsvis ungdom fra 15 år og oppover, barn og unge i alderen 13 – 15 år og voksne storbandmusikere til hver sin workshop under ledelse av Gard Nilssen, Odd André Elveland og Shannon Mowday. Workshopene holdes i forkant av søndagsjam’en på Nasjonal jazzscene.

Påmelding til alle workshopene gjøres ved å sende en e-post til post@ostnorskjazzsenter.no eller på tlf. 22 00 56 29. Grupper settes sammen ut fra mottatte påmeldinger.

«Rytmikk, time og groove» med Gard Nilssen
Søndag 4. mars kl. 15-19

Målgruppen for denne workshopen er ungdom fra 15 år og oppover som spiller aktivt – enten som del av utdanning og skolegang eller i andre sammenhenger. Workshopen passer for alle instrumenter.

Gard Nilssen er trommeslager med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og er delaktig i en lang rekke prosjekter, både egne og andres, bl.a. Bushman’s Revenge, PUMA, Lord Kelvin, Zanussi 5, Susanne Sundfør m.fl.

Påmelding innen 25. februar (deltakeravgift kr. 500,-)

«Improworkshop for deg mellom 13 og 15 år» med Odd André Elveland
Søndag 18. mars kl. 14-19

Denne workshopen passer for de som ikke har spilt så mye jazz, men er nysgjerrig på musikkformen, og som behersker instrumentet rimelig bra. Det passer også for de som har noe erfaring med jazz, men som vil lære mer om hvordan man finner fram når man skal improvisere. På workshopen blir det jobbet med tøffe låter som gir rom for å prøve seg på improvisasjon basert på enkle skalaer og andre tilnærmingsmåter.

Odd André Elveland har bakgrunn fra jazzlinja ved NTNU. Han har utviklet Improbasen (www.improbasen.no) på Kråkstad i Ski, et ressursenter for barn og unge som vil lære om jazz og improvisasjon.

Påmelding innen 4. mars (deltakeravgift kr. 300,-)

«Improvisasjon og samspill for storbandmusikere» med Shannon Mowday
Søndag 22. april kl. 15-19

Denne workshopen retter seg mot storbandmedlemmer som ønsker å forbedre sine ferdigheter innen improvisasjon. Shannon vil ta for seg ulike framgangsmåter og teknikker for improvisasjon, både i forhold til hvert enkelt instrument og i forhold til samspill i grupper.

Sørafrikanske Shannon Mowday bor og virker nå i Norge som pedagog, komponist og saksofonist. Hun har bred erfaring med storbandprosjekter, både i Norge og utlandet.

Påmelding innen 15. april (deltakeravgift kr. 500,-)

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester, hurra!

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!