Nyheter

Hayden Powell trio på vgs-turné i Oppland

Denne uken er Hayden Powell trio på workshopturné til videregående skoler i Oppland. Turneen er i regi av Oppland fylkeskommune og Østnorsk jazzsenter.

I løpet av fire dager vil musikkelever på forskjellige videregående skoler i Oppland få besøk av trioen, som består av Hayden Powell (trompet), Jo Fougner Skaansar (kontrabass) og Eyolf Dale (piano).

Turnérute – uke 13

26. mars – Vinstra vgs
27. mars – Lillehammer vgs
28. mars – Valdres vgs
29. mars – Lillehammer vgs

JazzWorkshop uten fallskjerm

«Hayden Powell trio inviterer elevene med på et musikalsk basehopp – uten fallskjerm. Det handler om å kaste seg ut på noe man ikke vet hvordan ender, under trygg og stødig veiledning fra de tre erfarne musikerne.»

Elevene vil gjennom denne workshopen gis innblikk i hvordan trioen jobber når de utvikler låter, samt hvordan de integrerer improvisasjon i musikken. Trioen vil ta for seg ulike innfallsvinkler til det å improvisere. Det kan være å ta utgangspunkt i en melodi og improvisere rundt denne, lydbasert improvisasjon eller kollektiv improvisasjon. Målet for workshopen er å ufarliggjøre improvisasjon og jazz – og motivere elevene til å eksperimentere med musikk og tenke «utenfor boksen».

Hayden Powell trio består av et knippe av landets beste unge jazzmusikere med trompetist Hayden Powell i spissen. Han debuterte i høst med plateutgivelse i eget navn, og har med albumet The Attic befestet sin posisjon som en våre mest spennende unge trompetere. Pianist Eyolf Dale og bassist Jo Fougner Skaansar utgjør sammen med Powell en trio som befinner seg innenfor et bredt jazzfelt som sper på med referanser fra både pop, rock og samtidsmusikk. Bandet er godt forankret i akustisk og melodisk jazz, men har et årvåkent blikk framover, og trekker inspirasjon fra avantgardister så vel som fra tradisjonell jazz.

Denne workshopen kan også sendes til andre fylker. For forespørsler om dette, ta kontakt med Østnorsk jazzsenter på post@ostnorskjazzsenter eller tlf. 22 00 56 29.

 

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!