Nyheter

Kurstilbud for storbandledere

Det er fortsatt plasser ledig på sommerens kurstilbud for storbandledere, som er en innføring i det pedagogiske verktøyet Impronøkkelen. Løpende påmelding – først til mølla!

På årets Sommerkurs i storbandspill, som går av stabelen på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker i august, blir det tilbudt et eget kursopplegg for storbandledere.

Kurset skal gi en innføring i Impronøkkelen, som er et pedagogisk verktøy som gir storbandmusikere og -ledere mulighet til å forbedre sine improvisasjonsferdigheter. Kurset ledes av saksofonisten Njål Ølnes og varer fra torsdag 9. august til lørdag 11. august.

Mål med kurset Impronøkkelen

  • Innføring i en gehørsbasert metode å arbeide med musikk på, med utgangspunkt i lytting og imitasjon
  • Innføring i hvordan denne metodikken kan tas i bruk i det enkelte storband
  • Gi et fundament som kan jobbes videre med, samt inspirasjon og tips til hvilke muligheter som finnes
  • Utvikle gehør slik at man får større stilfortrolighet med musikken

I storbandsammenheng er gjerne musikken mindre basert på improvisasjon enn i små band og ensembler. Det er derfor ikke uvanlig at storband har få improvisatører. De fleste storbandøvelser/seminarer går med til notelesning, arbeid med frasering og rytmisk fellesforståelse.

Impronøkkelen  er ikke en fullendt improvisasjonsskole, men en nøkkel til hvordan storbandmusikere og ledere på egen hånd kan arbeide med musikken de er interessert i.

Å utvikle seg som lytter er en forutsetning for å bli en bedre musiker.

Njål Ølnes er instruktør for Impronøkkelen-kurset. Han er saksofonist, komponist og jazzpedagog, og underviser bl.a. på jazzlinja ved NTNU, der han også er utdannet.

Påmelding og praktisk info

Kurset varer fra torsdag 9. august til lørdag 11. august. Deltakerne innkvarteres på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole i enkeltrom med bad. Her foregår også all undervisning.

Påmelding innen 20. mai på www.musikk.no/ho/storband.

Deltakeravgiftener kr 2.300,- / 1 750,- for studenter. Avgiften inkluderer opphold med kost og losji, samt undervisning.

 

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzhelg i hovudstaden!

Akerhus og Oslo ungdomsjazzorkester, Ungdommens improorkester og Ung vokal spelar på Musikkfest Oslo laurdag 3. juni.