Nyheter

Storbandkurs påmeldingsfrist 20. mai

Årets sommerkurs i storbandspill og storbandledelse ledes av Hildegunn Øiseth (bildet), Andreas Håkestad og Njål Ølnes. I tillegg består lærerstaben av Hanna Paulsberg, Gunhild Seim, Kristoffer Kompen og Espen Berg.

Østnorsk jazzsenter og Hedmark og Oppland musikkråd inviterer til sommerkurs i storbandspill på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker i Hedmark. Kurset går av stabelen i uke 32.

Påmeldingsfrist 20. mai.

Ungdomsstorband og voksenstorband

På samme måte som i fjor håper arrangørene å fylle opp to storbandbesetninger; ett band med voksne deltakere og ett ungdomsstorband for de mellom 15 og 22 år. Alle deltakerne får samspillundervisning i storband, i tillegg til gruppeundervisning og individuell undervisning på instrument.

Instruktører:

Hildegunn Øiseth(bildet) vil også i år lede storbandet for de voksne deltakerne, mens Andreas Håkestad leder ungdomsstorbandet. I tillegg til disse to er Hanna Paulsberg (saksofon), Gunhild Seim (trompet), Kristoffer Kompen (trombone) og Espen Berg (komp) gruppeinstruktører.

Praktisk gjennomføring

All undervisning foregår på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker hvor deltakere og lærere innkvarteres på internat i enkeltrom med bad. Kurset starter mandag 6. august og avsluttes med konsert på ettermiddagen lørdag 11. august, som er åpen for publikum, venner og familie.

Hvem kan delta?

Kurset er åpent for storbandmedlemmer, kulturskoleelever og -ansatte, samt alle andre som ønsker å lære mer om storbandspill og improvisasjon. Den nedre aldersgrensen er 15 år. Alle deltakere bør ha spilt noen år, og beherske instrumentet sitt.

Deltakere fra hele landet er velkomne!

Impronøkkelen – eget kursopplegg for storbandledere

Nytt av året er et eget tredagers kursopplegg tilrettelagt for storbandledere. Dette kurset skal gi en innføring i Impronøkkelen, som er et pedagogisk verktøy som gir storbandmusikere og -ledere mulighet til å forbedre sine improvisasjonsferdigheter. Kurset ledes av saksofonist Njål Ølnes og varer fra torsdag 9. august til lørdag 11. august. Les mer om kurstilbudet for storbandledere her.

Deltakeravgift:
kr. 3100,- for studenter og ungdom opp til 22 år
kr. 3950,- for voksne

Deltakeravgift for storbandlederkurset Impronøkkelen:
kr 1750 for studenter og ungdom opp til 22 år
kr 2300,- for voksne.

Alle avgiftene inkluderer opphold med kost og losji på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole, samt undervisning.

Frist for påmelding er 20. mai. Meld deg på her.

Last ned brosjyre med mer informasjon om kurset og instruktørene: 033-1347 Sommerkurs_FolderA4

 

Fra forsiden