Nyheter

Musikalsk residens i Akershus

I slutten av august tar Anders Lønne Grønseth med seg sitt Mini Macro Ensemble og oppsøker flere steder i Akershus. Offentlige konserter, workshops og arbeidsplasskonserter står på programmet.

I løpet av høsten skal Anders Lønne Grønseth og hans Mini Macro Ensemble holde konserter og workshops på bibliotek, gallerier, arbeidsplasser og skoler i Akershus. Allerede neste uke får Akershus kunstsenter, Lørenskog bibliotek og Skedsmo bibliotek besøk av ensemblet. I tillegg til dette får de ansatte i Lillestrømbanken en lunsjkonsert og ensemblet holder konsert under Sandvika byfest. Dette er en del av prosjektet som går under tittelen «Residerende artister i Akershus høsten 2012» og som er initiert av Østnorsk jazzsenter.

Fokus på Akershus

– Vi har valgt å kalle dette prosjektet ”Residerende artister i Akershus høsten 2012”, sier Grønseth. – Noe av hensikten er å nå ut til et nytt publikum med disse konsertene; et publikum som kanskje vanligvis ikke ville oppsøkt konsertene våre. Derfor har vi valgt litt andre steder å holde konserter på – offentlige steder som biblioteker, arbeidsplasser og kunstgallerier. Vi vil også gjerne bevise at smal musikk ikke nødvendigvis er utilgjengelig musikk, og håper at mange kan få seg en positiv overraskelse.

– De fleste konsertene er gratis – her er det bare å gripe sjansen, smiler Grønseth og legger til: – I løpet av vår residens ønsker vi å skape en tilknytning til lokalmiljøet og kulturlivet her; få ting til å skje og på den måten understreke hvor viktig det er å ha profesjonelle aktører på kulturfeltet – også lokalt.

Hvorfor nettopp Akershus?
– Vi ønsket en geografisk avgrensning på prosjektet. Siden jeg selv er fra Asker ble det naturlig å tenke nettopp dette fylket. Her fikk vi også gode samarbeidspartnere som blant annet Akershus kunstsenter, sier Grønseth. – I oktober vil vi gjennomføre en ny periode med mye aktivitet, da først og fremst sentrert rundt Asker og Bærum.

Inspirert av ulike sjangre og tradisjoner

I musikken til Mini Macro Ensemble finnes elementer av både klassisk musikk, jazz, samtidsmusikk og musikktradisjoner fra fjernere strøk.

– I tillegg til musikkutdannelse som både utøver og komponist, har jeg også studert musikk fra andre deler av verden, som India og Midtøsten. Musikken min bærer preg av dette, forteller Anders Lønne Grønseth. – Dette kommer fram i musikken, hvor jeg prøver å finne en balanse mellom gode melodier og noe som kan utfordre øret litt, hvor spontanitet og musikalsk oppfinnsomhet har en sentral plass og hvor sjanger og stilart ikke spiller noen rolle..

Mini Macro Ensemble består av Anders Lønne Grønseth (saxofoner og klarinetter), Morten Barrikmo Engebretsen (klarinetter), Hanne Rekdal (fløyter og fagotter), Sigrun Eng (cello), Martin Taxt (tuba), Anders Aarum (tangenter) og Andreas Bratlie (tabla og perkusjon).

Prosjektet «Residerende artister i Akershus» har mottatt støtte fra Akershus fylkeskommune, Norsk jazzforum og Norsk kulturråd.

Oversikt over konserter og annen aktivitet med Mini Macro Ensemble høsten 2012:

 • Minikonsert på utstillingsåpning med Olve Sande & Clemens Behr, Akershus kunstsenter: Lørdag 18. august kl. 13
 • Konsert på Lørenskog bibliotek: Mandag 20. august kl. 19
 • Arbeidsplasskonsert hos Lillestrømbanken:Onsdag 22. august kl. 11
 • Konsert på Skedsmo bibliotek:Lørdag 25. august kl. 12
 • Konsert på Sandvika byfest/kulturnatt – hovedscenen:Lørdag 25. august kl 22
 • Konsert på Akershus kunstsenter, Lillestrøm:Søndag 26. august kl. 16.30
 • Konsert på Asker kulturhus:Søndag 14. oktober kl. 19.30
 • Workshop på Asker kunstfagskole:Mandag 15. og tirsdag 16. oktober
 • Workshop på Asker kulturskole:Onsdag 17. oktober
 • Konsert på Ski videregående skole: Torsdag 18. oktober
 • Konsert på Kampenjazz, Kampen kirke i Oslo:Torsdag 18. oktober kl. 20
 • Konsert på Kunst Rett Vest, Galleri Trafo i Asker: Lørdag 20. oktober kl. 18

Fra forsiden