Nyheter

Fire band på Framtida i norsk jazz-turné

Denne uken reiser Mirage Ensemble, Erle & Slaget, 1000 og Moksha ut på turneen som bærer navnet «Framtida i norsk jazz». Tre spillesteder får besøk av turneen denne uka, blant annet Nasjonal jazzscene på torsdag.

Etter en demokonkurranse i vinter har fire band blitt valgt ut til å delta på «Framtida i norsk jazz» – en turné der unge og uetablerte musikere får anledning til å vise seg fram på tre etablerte jazzscener. De fire banda som denne uka reiser på en tredagers turné er Mirage Ensemble, Erle & Slaget, 1000 og Moksha. Turneen starter med konsert på Mandal jazzklubb i nye Buen kulturhus førstkommende onsdag, deretter går turen til Nasjonal jazzscene Victoria på torsdag og festivalen Soddjazz i Trøndelag på fredag.

”Framtida i norsk jazz” arrangeres for åttende året på rad. Det er Østnorsk, Sørnorsk og Midtnorsk jazzsenter som står bak turneen.

Stor interesse

Over 30 unge jazzband fra hele landet meldte sin interesse for turneen, og det var jevnt over et svært høyt nivå, i følge jazzsentrene.

– Vi har forsøkt å sette sammen et program for denne turneen som speiler bredden i den unge norske jazzfloraen i dag, samtidig som vi har vurdert hvert enkelt band ut fra kriterier som ferdighetsnivå, nyskaping og evnen til å skape sitt eget uttrykk, sier Jørn Størkson, daglig leder i Sørnorsk jazzsenter.

Medlemmene i Mirage Ensemble, Erle & Slaget, 1000 og Moksha er alle i alderen 18 til 25 år og kommer fra forskjellige kanter av landet; Oslo, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Molde og Førde, for å nevne noen. Alle deltakerne studerer musikk på ulikt nivå; fra musikklinja ved Trondheim katedralskole til jazzlinjene ved Griegakademiet, Norges musikkhøgskole, Universitetet i Agder  og Kgl. Musikhögskolan i Stockholm.

Bli bedre kjent med de fire banda:

MIRAGE ENSEMBLE er en energipakke av akustisk, melodisk og groovende moderne jazz i en musikkverden hvor alt er lov. Seksmannsbandet Mirage Ensemble ble startet opp vinteren 2010 på musikkonservatoriet i Kristiansand. Som supergitaristen Mike Stern sier om gutta: «The originals are smokin´, beautiful and so well played. Really tight.»

Magnus Malmedal Drågen trompet / Joakim Bergsrønning – saksofoner / Lars Halvard Sutterud – trombone / Marius L. Igland – gitar / Steinar Glas – bass / Jens Nyland – trommer

Sjekk ut Mirage Ensemble sin musikkvideo «K2» på YouTube.

ERLE & SLAGET er en duo som oppstod på musikklinja ved Trondheim katedralskole, der de to medlemmene nå går sitt siste år. Duoen er tuftet på en felles fascinasjon for tunge basselementer i dynamisk kontrast til lettere melodiske motiver. Låtmaterialet strekker seg over flere sjangre, med utgangspunkt i soul, jazz og pop. Til tross for sin unge alder, har Erle & Slaget allerede rukket å spille på både Pstereo og Moldejazz.

Erle Romundstad Mylius – vokal, elektronikk / Oddbjørn Sponås – slagverk, vokal

1000 består av musikere fra Griegakademiet i Bergen og Kgl Musikhögskolan i Stockholm, og har den noe utradisjonelle besetningen to tromboner, tuba og trommer. Musikken henter inspirasjon fra rock, tradjazz og modaljazz. Den unike besetningen skaper et lydbilde som spenner fra rått og mektig, til intimt og klanglig.

Andreas Rotevatn – trombone / Håvard Funderud – trombone / Steffen Granly – tuba / Mats M. Jenssen – trommer

MOKSHA, en trio bestående av gitar, perkusjon og tabla, så dagens lys våren 2012 med mål for øyet å øve inn låta ”Joy” fra den legendariske skiva «Shakti with John McLaughlin». Konseptet med å blande elektrisk gitar med østlig tradisjonsmusikk ga mersmak, og bandet spiller nå egenkomponert materiale med dette som utgangspunkt.

Sanskriti Shreshta – tabla / Tore Flatjord – darbuka og perkusjon / Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar

 

 

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!