Nyheter

Ensemble Denada feirer Bærum kulturhus

Søndag 1. september feirer Bærum kulturhus ti år. Dagen markeres med åpent hus, kaker og festkonsert med Ensemble Denada.

Foto: Luca d’Agostino © Phocus Agency

Musikerne i Ensemble Denada har et langt og nært musikalsk forhold til Sandvika gjennom en rekke store konsertopplevelser på Musikkflekken, gamle Sandvika Teater og Storbandfestivalen både som publikummere og utøvere.

Når Bærum Kulturhus nå fyller 10 år, feires dette med stor konsert med Ensemble Denada.  Selve dagen markeres med åpent hus søndag 1. september. Det blir  gratiskonserter, «jubileumsbilletter» til kr. 10,-, kaffe og kaker i kafeen kr. 10,-  samt konsert med Ensemble Denada på kvelden med bursdagspris på billettene; kr 10,-.

Fra Sandvika til internasjonal suksess
Ensemble Denada spilte sin første konsert noensinne i gamle Sandvika Kino under navnet Norske Store i 2000. I dag har bandet vunnet tysk Grammy og har spilt i 10 land verden over, fra New Delhi til New York.

Det er kombinasjonen av et sterkt musikerkollektiv og Helge Sundes fremragende komposisjoner som har lagt grunnlaget for suksessen. Bandet står for en fornyelse av hvordan et stort jazzensemble kan høres ut, men uten at de klassiske storbandkvalitetene er borte – her er dynamikk, tett ensemblespill, fremragende solister og kammerspill eller fysisk råstyrke etter behov.

Flertallet av musikerne i Ensemble Denada har et spesielt forhold til Sandvika med Musikkflekken, gamle Sandvika Teater og Storbandfestivalen. På 1990-tallet var dette et av de helt sentrale miljøene i musikk- og jazz-Norge, og mange av dem som tok sine første profesjonelle skritt her hører i dag til toppsjiktet i norsk jazzliv.

Ensemble Denada kommer med et nytt album i medio september/oktober. Også denne gangen er det musikk av Helge Sunde fra Stryn og Stabekk som fyller alle spor. På konserten i Sandvika søndag 1. september vil det bli spilt inn video som skal brukes til promotering av det nye albumet «Windfall» internasjonalt. Albumet ble spilt inn i Bremen i oktober i fjor, i det gamle radiostudioet «Sendesaal».

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter, og mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd og Oslo kommune.

Medvirkende:
Helge Sunde, trombone, musikalsk leder
Frank Brodahl / Marius Haltli / Anders Eriksson, trompeter
Atle Nymo / Børge-Are Halvorsen / Sam Healey, saxer
Nils Jansen, bassaks, tubax, kontraalt-klarinett altfløyte
Erik Johannessen / Arild Hillestad, trombone
Olga Konkova, piano / Jens Thoresen, gitar / Per Mathisen, bass / Håkon Mjåset Johansen, trommmer / Peter Baden, elektronika

Billetter til kr. 10,- kan kun kjøpes fra billettluken i Bærum Kulturhus fra 19. august kl. 12.00. Maks to billetter til hver.

Bærum kulturhus på nett

Fra forsiden

Nyheter

2019 oppsummert

Østnorsk jazzsenters liv og levnet samlet i årsmeldingen for 2019.