Nyheter

Ensemble Denada møter Beate Lech

Det blir fest på Nasjonal jazzscene lørdag 8.februar når Ensemble Denada møter Beate Lech over tekster av Olav H. Hauge.

Foto: Luca d’Agostino © Phocus Agency

Ensemble Denadas siste utgivelse ”Windfall” innholder musikk som er inspirert av Olav H. Hauges diktning, komponert av Helge Sunde. Som opprinnelig nordfjording er det ikke unaturlig at han rettet blikket rett over Hornindalsvatnet, mot Beate Lech; sangeren og musikeren med høy standing både hos publikum og musikere her hjemme og ute i Europa med bandet Beady Belle.

Og når Beate Lech først skal besøke Ensemble Denada, er det ikke til å unngå at hennes utgivelse ”Min song og hjarteskatt” også blir med på laget. Her kombinerer hun salmer og religiøse folketoner med dikt av sin avdøde mormor og nye tekster av lyrikerne Marit Kaldhol, Hilde Myklebust og Bente Bratlund.

Denada-komponist Sunde har tatt med seg noen Lechs sanger hjem til komponistbingen, og resultatet blir et vestlandsk stevne mellom Ensemble Denadas Hauge-komposisjoner og Beate Lech sine sangskatter. Gjør klar for premiere på et samarbeid med nynorske fortegn, der noen av landets mest aktive internasjonale utøvere presenterer sanger i stort format.

Programmet blir en miks av Denada alene og Denada med Beate Lech, både hennes materiale og låter fra Windfall.

 

Nasjonal jazzscene Victorialørdag 8.februar. Dørene åpner kl 20. Spillestart kl 21.
Bill: 180 / 130
Forhåndskjøp billetter på Billettservice

 

Beate Lech – vokal
Helge Sunde – musikalsk leder/trombone
Børge Are Halvorsen, Frode Nymo, Petter Wettre, Nils Jansen – saksofoner
Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson – trompeter
Even Kruse Skatrud, Øyvind Brække – tromboner
Olga Konkova – piano, Jens Thoresen – gitar, Per Mathisen – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter og mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd.

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Sol Léna–Schroll

Den franske saksofonisten Sol Léna-Schroll har teke med seg trioen til hans første verk for OJKOS - og lagar soleis ei musikalsk foreining mellom det franske og det norske.