Nyheter

Framtida i norsk jazz 2014

At norsk jazz har en lys og mangfoldig framtid, er det liten tvil om. Og når de regionale jazzsentrene gjennomfører sitt (v)årlige turnéprosjekt får publikum møte tre skarpskodde representanter for dagens jazzungdom; BENREDDIK, MÅNEFISK OG HØYLYTT

Det er trettende gang at de regionale jazzsentrene gir unge fremadstormende band muligheten til å teste ut turnélivets gleder for første gang. Tidligere år har vi presentert blant andre Synne Sanden, Pelbo og Machine Birds – for å nevne noen av dagens stjerner på jazzhimmelen – som vi var blant de første til å presentere på scenen. Framtida i norsk jazz-turneen går i år til:

 • Nasjonal jazzscene Victoria, Oslo, onsdag 23.april
 • Bø jazzklubb, torsdag 24.april
 • Soddjazz-festivalen, Inderøy, lørdag 26.april

 

Septetten BENREDDIK er en lystig gjeng musikkstudenter fra Stavanger. Med sin særegne besetning bestående av vokal, bass og trommer sammen med en rikholdig blåserekke, har de skapt et helt eget sound hvor de utforsker både frie og faste former. Som om ikke det er nok, skriver bandet også sine egne vakre og underfundige tekster på norsk!benreddik_Foto Jeanett Mari Gibson Short

 • Marte Therese Jakobsen, vokal, 23 år, fra Langesund
 • Camilla Hole, saksofoner, 25 år, fra Breim i Sogn og Fjordane
 • Håkon Hagen Knudsen, saksofoner/bassklarinett, 23 år fra Ålesund
 • Johannes Fosse Solvang, trombone, 22 år, fra Klepp
 • Magnus Murphy Joelson, trombone, 22 år, fra Sandefjord
 • Morten Berger Stai, kontrabass, 22 år, fra Trondheim
 • Knut Kvifte Nesheim, trommer, 22 år, fra Oslo

https://www.facebook.com/benreddikband
https://soundcloud.com/benreddik
Foto: Jeanett Mari Gibson

 

Kvartetten HØYLYTT er turneens aller yngste foler, men har allerede rukket å skaffe seg årelang erfaring innen jazz og improvisasjon gjennom jazzskolen Improbasen på Kråkstad i Ski. Nå går de førsteåret på musikklinja ved Ski vgs, og de fire tenåringene har langt på vei lykkes i å finne sitt eget musikalske uttrykk. Høylytt spiller både standardlåter og egne komposisjoner, og lar seg inspirere av jazz fra over there så vel som her heimefra.

Høylytt_middels str
 • Jenny Kristine Frøysa, saksofon, 16 år, fra Ski
 • Philip Johannes Edwards Granly, piano, 16 år, fra Ski
 • Karl Erik Huseby, kontrabass, 17 år, fra Ski
 • Trym Karlsen, trommer, 16 år, fra Ski


Sekstetten MÅNEFISK fant hverandre på jazzlinja på Sund folkehøgskole i fjor, og har holdt sammen som band selv om alle medlemmene studerer på hver sin kant. Musikerne i dette bandet er tydelig inspirert av forskjellige musikkstiler og de har utviklet et godt samspill hvor hver enkelts særegenheter og kvaliteter får skinne. Månefisk har som mål å ta lytterne med inn i et filmatisk univers med sine litt småskumle tekster og musikk som spenner fra det sarte og akustiske til storslåtte fellesimprovisasjoner.

Månefisk promo
 • Ragnhild Jamtveit, vokal, 21, år fra Asker
 • Henriette Eilertsen, fløyte, 20 år, fra Ski, studerer nå på jazzlinja på NMH
 • Tobias Pfeil, gitar, 22 år, fra Oslo, studerer ved konservatoriet i  København
 • Bård L. Landro, trompet, 20 år, fra Bergen, studerer ved UiA
 • Jonatan Uranes – bass, 20 år, fra Stranda i Møre og Romsdal
 • Ola Djupvik, trommer, 20 år, fra Eidsvoll, studerer ved Sund fhs

https://www.facebook.com/maanefisk
https://soundcloud.com/maanefisk

 

Framtida i norsk jazz 2014_plakat_A3

 

https://www.facebook.com/events/829827063710905/?source=50

Fra forsiden

Nyheter

2019 oppsummert

Østnorsk jazzsenters liv og levnet samlet i årsmeldingen for 2019.