Nyheter

Framtida i norsk jazz på turné

Om norsk jazz har en lysende framtid? Svaret er JA! og framføres live av femten unge musikere i fire band; Close the Trace, Steinkopf trio, Håkon Guttormsen kvartett og Columbic.

Søskentrioen Steinkopf (over) har trådt sine musikalske barnesko i Voss jazzskule. Nå er de klar for Norgesturné.

De siste ukene har de femten ungjazzerne i Close the Trace, Steinkopf trio, Håkon Guttormsen kvartett og Columbic ligget i hardtrening fram mot turneen Framtida i norsk jazz 2015. Turneen er en årlig foreteelse hvor de regionale jazzsentrene presenterer nye stemmer i ung, norsk jazz. Årets turné går til Dokkhuset i Trondheim, via Victoria Nasjonal jazzscene i Tigerstaden og til Arendal jazzklubb og Arendal Kulturhus.

Close the Trace ble dannet på Norges Musikkhøgskole i 2011. Bandmedlemmene kom sammen som et resultat av en felles interesse for improvisasjon og kommunikasjon innenfor strenge og uvante strukturer. Komposisjonene og musikken vokser og får utfolde seg med utgangspunkt i musikernes evne til å gjøre valg. Det være seg om valgene er reflekterte og kalkulerte eller rent spontane. På denne måten jobber trioen med å alltid være i nuet, lytte og handle i henhold til musikken.
Martin Sandvik Gjerde – piano (21 år, fra Kristiansund)
Sindre Bergsvik Øvstegård – bass (25 år, fra Bærum)
Magnus Sefaniassen Eide – trommer (23 år, fra Åndalsnes)

Close the Trace delta på Framtida i norsk jazz 2015
Close the Trace deltar på Framtida i norsk jazz 2015

 

Steinkopf trio er en søskentrio fra Stanghelle med musikalsk utspring fra Voss Jazzskule. De startet innenfor standardjazzen med jazzblues og swing før de gikk videre til funk og moderne jazz. Bandet gjør egne arrangementer på både standardlåter og poplåter, i tillegg til at de også skriver egen musikk. Gjennom Voss Jazzskule har de fått spille med kjente jazznavn som Andy Sheppard, Tineke Postma, Joshua Redman og Marius Neset. Trioen har tross ung alder rukket å spille på både Vossajazz, Nattjazz og Moldejazz. De tar også oppdrag som backingband til kor og er ofte å finne i de fleste musikalske sammenhenger på hjemstedet. Jo, og så ga de ut cd i 2013.  Lang og bred spilleerfaring på denne trioen allerede, med ande ord.
Oda Kristine Øygard Steinkopf – kontrabass (15 år)
Sigurd Øygard Steinkopf – trommer (17 år)
Ingrid Øygard Steinkopf – piano (19 år) (alle fra Stanghelle)

Håkon Guttormsen kvartett     foran stjernehimmelen hos Smog-jazzen i Porsgrunn . Foto: Ketil Hardy.
Håkon Guttormsen kvartett foran stjernehimmelen hos Smog-jazzen i Porsgrunn. Foto: Ketil Hardy

Håkon Guttormsen Kvartett er et skandinavisk band bestående av studenter fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Kvartetten spiller originalmusikk som hovedsakelig er skrevet av bandets gitarist og trompetist, med en spontanitet og lekenhet som gir et dynamisk og ærlig uttrykk. De har jobbet sammen som band i snart ett år, og hadde sin debutkonsert i Norge under SMOG-jazzen hos Grenland jazzforum i romjula.
Håkon Guttormsen – trompet (20 år, fra Langesund)
John Arne Rånes – gitar (22 år, fra Halden)
Hannes Jonsson (SE) – bass (21 år)
Henrik Holst Hansen (DK) – trommer (25 år)

Columbic ser fram til å møte publikum på turné.
Moldebandet Columbic ser fram til å møte publikum på turné

Columbic er ute etter å gi lytteren en unik konsertopplevelse, med energiske improvisasjoner over av og til temmelig frie premisser. Bandet har utviklet et svært solid samspill, der hvert bandmedlem får vise sine særegenheter. Sentralt i musikken er egenkomponerte låter med sterke melodier og uforutsigbare vendinger. De tar hverandre gjerne med på spontane musikalske reiser underveis. Bandet ble til på musikklinja i Molde, der fire av dem nå går sitt tredje og avsluttende studieår mens femtemann studerer musikk på Toneheim folkehøgskole..

Espen Rabbevåg – gitar (18 år)
Lauritz Skeidsvoll – sax (20 år)
Isach Skeidsvoll – piano (18 år)
Torkil Hjelle – bass (18 år)
Rino Sivathas – trommer (18 år) (alle fra Molde)

Framtida A3 Sort

 

Arrangør: Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!