Nyheter

Mektig hyllest til Coltrane på Oslo jazzfestival

Tirsdag framførte Jøkleba og vokalensemblet Oslo 14 sin hyllest til John Coltranes A Love Supreme i Universitetets Aula under Oslo jazzfestival.

Jøkleba & Oslo 14. Foto: Matija Puzar

Med ett ark med nedrablet tekst, basslinjer og melodiske fragmenter gikk John Coltrane i studio desember 1964 og lagde det som er blitt stående som en av de store milepælene i musikkhistorien: A Love Supreme, utgitt i 1965.

– Etter John Coltranes samarbeid med Miles Davis på slutten av 50-tallet fulgte en solokarriere der han først jobbet med akkordbasert musikk, bl.a Giant Steps og senere som her i et modalt og skalabasert uttrykk. I tillegg til de musikalske kvalitetene har albumet også religiøse overtoner uten å peke mot noen spesiell religion. Dette åpner opp for ulike tolkninger, sier Edvard Askeland, daglig leder ved Oslo Jazzfestival om A Love Supreme.

Etter en invitasjon fra Oslo Jazzfestival møtes Jøkleba og Elin Rosselands vokalensemble Oslo 14 på scenen i Universitetets Aula 11. august for å skape en refleksjon av denne innspillingen.

Konsertanmelder Tor Hammerø melder på sin blogg: «Vakkert, sterkt og stemningsfullt og kanskje satt (Olav) Dale og Coltrane sammen der oppe og nøt det hele sammen med oss.»
Les hele anmeldelsen her.

Nettstedet Permafrost.today sin skribent Jon Skjeseth følger blant annet opp med «En sjelden god konsert…» .
Hele anmeldelsen kan leses her.

Dagsavisens Roald Helgheim ble sterkt rørt av konserten, og konkluderer med at det var «en enestående konsert». Anmeldelsen ligger her. 

Salt Peanuts.eu og anmelder Bjarne Søltoft melder om
«Gribende var afslutningen, når Jørgensen (helt med Coltranes og publikums velsignelse) fremdrog den tryllebindende strofe «Nu solen går ned», med folkemelodi efter Henrik Kvalen i Granvin, og gjorde os alle til deltagere i Rosselands kor og «den universelle skaberkraft».»
Les hele anmeldelsen her

 

Fra forsiden