Nyheter

Bli med å Fly til månen, fly!

Bolteløkka jentekor, Oppegård kulturskolekor og Det norske jentekor Flyr til månen med Kåre Nymark jr Collective på fire konserter denne uka.

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie. Østnorsk jazzsenter har børstet støv av et knippe av disse gode, gamle jazzslagerne. Til sammen har ti sanger fra popens barndom fått nye, norske tekster og nye musikalske arrangementer. Denne uka har jazzkvartetten Nymark Collective, med trompetist Kåre Nymark i spissen, med seg disse ny-gamle sangene på turné til Bolteløkka jentekor, Oppegård kulturskolekor og Det norske jentekor. Med prosjektet ”Fly til månen, fly!” får en ny generasjon sangere et første møte med jazzen som stilart – enstemt, flerstemt, med rytmiske utfordringer og harmonisk spenn – i samspill med et sprell levende jazzband. Og publikum får møte kjente og kjære sanger i ny drakt.

Korene som deltar på turneen har hatt en intens øvingsperiode dette semesteret, og det rapporteres om korister helt ned i åtte års alder som synger «Hallo Dolly» og «Fly til månen» av full hals – også utenom korets øvingstider. Dette vitner om slitestyrken til originalmaterialet, om gode melodier og fengede linjer med pop- og jazzkvaliteter som lett «setter seg i øret» hos både liten og stor.
Velkommen til konsert!

  • Fagerborg kirke, Oslo, onsdag 27.april kl 1830. Med Bolteløkka jentekor og dirigent Linn Andrea Fuglseth. Billetter selges i døra.
  • Kullebunden jazz/Kolben kulturhus, torsdag 28.april kl 20. Med Oppegård kulturskolekor og dirigentene Sunniva Lie Olsen og Anna Britt Bjørlykhaug. Billetter via Kolben kulturhus
  • Sentralen, Forstanderskapssalen, lørdag 30.april – NB to konserter: kl 16 og kl 18. Det norske jentekor med dirigent Anne Karin Sundal Ask. Billetter via Ticketmaster.

Forrige uke var turneen innom Askim pikekor og Smaalenene jazzklubb:

Smaalenene avis rapporterte om swingende stemning og entusiastiske sangere fra konserten 21.april
Smaalenene avis rapporterte om swingende stemning og entusiastiske sangere fra konserten 21.april

Fra forsiden