Nyheter

Sommerens supreste storbandsamling!

Denne uka er 36 glade storbandmusikanter fra hele landet samlet på Hedmark & Oppland musikkråd og Østnorsk jazzsenters årlige Storbandsommerkurs på Moelv. Allerede etter halvgått løp swinger det som ei kule!

Så glade blir man av å spille i storband. Foto: Ingrid Ytre-Arne

Storbandsommerkurset består av et mylder av aktiviteter fra morgen til kveld; her er det dyp konsentrasjon om Erlend Skomsvolls komposisjoner og arrangementer, full swing med Ellington-klassikere, latter og full konsentrasjon på rytmetrening og teoritimer, brassnerding rundt middagsbordet og ikke minst lek og turnering ved bordtennisbordet.

– Det er lærerikt og dritgøy å være på storbandkurs! sier trompetist Ingebjørg Flyum Bjørlo (16 år fra Nordfjordeid) som deltar for første gang i år.

I løpet av en (delvis) varm sommeruke på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole på Moelv har nye vennskap oppstått mellom 36 unge og evigunge deltakere i alderen fra 13 til 79, og med hjemmeadresse fra Kristiansand i sør til Longyearbyen i nord. Stemningen blant deltakere og lærere er på topp, og alle har stått på for fullt fra første tone med å spille ny og gammel musikk og fintune samspillferdighetene i nye band. Deltakerne har også jobbet med improvisasjon og mange har fått prøve seg på ting de ikke visste at de kunne mestre.

– Jeg trodde improvisasjon skulle være flaut og at jeg skulle drite meg ut, men det er egentlig veldig gøy og ingenting er feil! svarer trompetist Ingrid Monrad-Haslum (15 år fra Hakadal) når kursadministrator Ingrid Ytre-Arne spør hvordan uka har vært hittil.

Førstkommende lørdag kl 14 rigges det til for grand finale med avslutningskonsert i auditoriet hvor to storband, ledet av Erlend Skomsvoll og Lars Erik Gudim, presenterer noe av de det har jobbet med gjennom uka.
Konserten er åpen for alle og har gratis inngang. Hjertelig velkommen!

Avslutningskonsert for Storbandsommerkurset 2016:
Lørdag 13.august kl 14
Auditoriet, Arbeiderbevegelsens folkehøgskole, Stertivegen 26, Ringsaker

Tekst: Ingrid Ytre-Arne / Kari Grete Jacobsen 
Foto: Ingrid Ytre-Arne

Storbandsommerkurset arrangeres av Hedmark og Oppland musikkråd og Østnorsk jazzsenter, med tilskudd fra Hedmark fylkeskommune, Oppland fylkeskommune, Norsk jazzforum, Komp – Norsk musikkråd, Frifond, Musikkens studieforbund og gave fra Sparebanken Hedmark.

Fra forsiden

Nyheter

Emil Bø er årets USBL jazztalent

Trombonist Emil Bø mottok i går kveld USBLs jazztalentpris på scenen i Den Norske Opera & Ballett i forkant av en utsolgt åpningskonsert på Oslo jazzfestival.