Nyheter

Oslo 14 urframfører Sligter og Giørtz

Vokalensemblet Oslo 14 har bestilt ny musikk av Jessica Sligter og Ole Henrik Giørtz som urframføres i Forstanderskapssalen i hovedstadens ny kulturhus, Sentralen, førstkommende tirsdag.

Vokalensemblet Oslo 14 består av sangere som utforsker det bevegelige, det eksperimentelle og det improviserte. Ensemblet utvider vokalensemble- og korformatet ved å ta kollektive og solistiske improvisasjonselementer inn i det komponerte, og har som mål å skape og framføre ny musikk. Tirsdag 15. november framfører de ny musikk av to komponister; Ole Henrik Giørtz og Jessica Sligter.

Giørtz har bygget sitt verk, «I verste menings tid», på den messende måten prester framfører liturgien på eller måten Koranen ofte leses høyt på. Teksten er hentet fra Lars Saabye Christensens siste diktsamling «Kargo».

– Saabye Christensen har skrevet en meget sterk tekst om kvinners og religionens plass i samfunnet. Teksten formidler mine tanker på en veldig direkte måte, kommenterer Ole Henrik Giørtz.

Sligter har et annet utgangspunkt for sitt arbeid.  «Two Figures» er et abstrakt verk hvor hun tar i bruk ulike vokalteknikker som pusher sangerne til å bruke stemme og pust på nye måter.

– Jeg ønsker å vise skyggesiden av mitt kunstneriske virke gjennom å fordype meg i utvalgte vokale elementer, og å finne fram til møtepunkter mellom ulike musikalske sjangre, sier Jessica Sligter.

Konserten vil også bestå av improvisasjoner.

Karoline Ruderaas Albrigtsen

Platedebuten til Oslo 14 består av improvisasjoner og komposisjoner.
Platedebuten til Oslo 14 består av improvisasjoner og komposisjoner.

Bethany Forseth-Reichberg
Åshild Bergill Hagen
Ingrid Vik Henriksen
Lise Hvoslef
Hanne Kalleberg
August Kann
Hanna Nydal
Lisbeth-Anita Grimsø Olsen
Giuseppe Creazzo Pantano
Astrid Elisabeth Pedersen
Seshen Arts
Signe Irene Stangborli Time
Thea Emilie Wang
Birte Slettevoll
Elin Rosseland, musikalsk leder

Oslo 14 er plateaktuelle med debutalbumet «Improvisasjoner, Komposisjoner» (NorCD).

Norsk komponistfond har gitt bestillingsverktilskudd til Sligter og Giørtz. Oslo 14 mottok i sommer ensembletilskudd fra Norsk kulturråd for første gang. Stor takk til dere!

Konsert tirsdag 15.november kl 1900
Forstanderskapssalen, Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0154 Oslo
Bill: kr 250 inkl CD (kr 150 for studenter) / kr 200 uten CD (kr 100 for studenter)

www.facebook.com/Oslo14vokalensemble

Foto: KG Jacobsen

Fra forsiden