Nyheter

Framtida i norsk jazz er nå

Ungdommen er framtida og i morgen opptrer tjuetre av dem på Soddjazz med turneen Framtida i norsk jazz 2017, før reisen går videre til Victoria Nasjonal jazzscene tirsdag 9.mai og Grenland jazzforum/Skiensjazzdraget onsdag 10.mai.

Zenos Mode

FRAMTIDA I NORSK JAZZ 2017: Ensemble Eliassen // Master Oogway // I like to sleep // Zenos Mode

For snart hundre år siden oppsto de første norske jazzbandene. Siden den gang har norsk jazz for lengst vokst seg ut over landegrensene og inn i alle sjangere og undersjangere. Tradjazz, frijazz, jazzrock, souljazz – det er knapt en kombinasjon som ikke har blitt utforsket her på berget. Og hvordan står det til med jazzen i dag? Har den framtida foran seg og er den stadig i utvikling?

Hvert år presenterer Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter en ny generasjon jazzutøvere gjennom turnéen Framtida i norsk jazz. Vi tar ikke æren for utviklingen i norsk jazz, men vi legger til rette for at unge musikere har en scene å vise seg fram på.

Velkommen til konsert med tjuetre unge, fremadstormende musikere i fire band som spiller både sløy, vakker, tøff, akustisk, elektrisk, gammal og ny jazz. Si hei til Ensemble Eliassen, Master Oogway, I like to sleep og Zenos Mode.

 • Lør 29.april: Soddjazz-festivalen, Inderøy
 • Tir 9.mai: Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo
 • Ons 10.mai: Grenland jazzforum/Skiensjazzdraget, Kafé K i Porsgrunn

 

Ensemble Eliassen profil_1Ensemble Eliassen er et åttemannsband som kombinerer sofistikert klubbjazz med lyriske melodilinjer og fjelljazzrusk i lomma. Bandet fant sammen på “rytmisk” ved Universitetet i Kristiansand, og det er lett å høre at de har vokst opp med både Molværs Khmer og Wesseltofts NCOJ samtidig som de har lånt øre til jazzhistorien i både stort og smått format. Bandleder og trompetist Idar Eliassen Pedersen har med seg en finfin besetning hvor hvert instrument trer tydelig fram i elegante arrangementer.

 • Idar Eliassen Pedersen (23), trompet, fra Odda & Eidsvoll
 • Stine Djuve (22), fiolin, fra Oslo
 • John Rune Jakobsen (23), saksofon, fra Rælingen
 • Svend Eivind Stakkeland (21), keys/orgel, fra Kvinesdal
 • Johannes Bramness Vaage (27), gitar, fra Holmlia og Hølen
 • Ole Andreas Undhjem Hagelia (24), elektronikk/sampling, fra Arendal
 • Kristoffer Hanssen (23), kontrabass, fra Kattfjorden i Tromsø kommune
 • Marius Trøan Hansen (24), trommer, fra Frogner i Sørum

https://soundcloud.com/idar-eliassen-pedersen

 

Master Oogway! FOTO Helge LienMaster Oogway er en hardtslående kvartett som kombinerer rocka riff med frie elementer. Bandet legger vekt på å formidle mektige melodilinjer med rom for spontanitet og høyenergiske utbrudd. Og til alle der ute som fryktet at gitarrocken var død: Master Oogway kan avkrefte dette stygge ryktet. Gitarrocken er slett ikke død, den har tvert i mot fått et nytt og bedre liv etter at den flyttet inn i kollektiv med nysgjerrige jazzstudenter.
Foto: Helge Lien

 • Håvard Nordberg Funderud (23), gitar, fra Rygge
 • Lauritz Skeidsvoll (23), saksofon, fra Kleive/Molde
 • Karl Erik Horndalsveen (22), bass, fra Nøtterøy
 • Martin Mellem (20), trommer, fra Lier

https://soundcloud.com/master-oogway/sets/sagaen-om-den-sagnomsuste-oogway
https://www.youtube.com/watch?v=QJCyyNtUVl8&t=2s

 

I like to sleep - pressefotoTrøndertrioen I like to sleep har definitivt holdt seg våkne på øving og konserter de siste par åra. De kombinerer kraftjazz med et overflødighetshorn av melodilinjer. Her buldrer trommeslageren i bånn i det ene partiet mens han holder tilbake og visper ut streiten i det neste. På toppen leker vibrafon og barytongitar fram linje på linje og lag på lag i elegante, røffe og coole låter. Hva er det de har i drikkevannet i Trondheim?

 • Amund Storløkken Åse (18), vibrafon, fra Trondheim
 • Nicolas Leirtrø (19), barytongitar, fra Trondheim
 • Øyvind Leite (19), trommer, fra Trondheim

https://soundcloud.com/iliketosleep

 

 

Zenos Mode er et Trondheimsbasert crew med rappere og jazzmusikere. Oktetten henter inspirasjon fra den førsokratiske filosofen Zenon fra Elea til rap-tekster om livets store spørsmål som ofte ikke har gode nok svar, og om menneskets tvetydige oppfatning av universet. Kombinert med en av de feteste blåserekkene nord for Sinsenkrysset og et heidundranes komp spiller Zenosianerne en god, gammal blandings av hip-hop og jazz på trøndersk (les: ujålete og hardbarka) vis.

Zenos Mode
 • Markus Mosgren (23), vokal, fra Lillesand
 • Malin Dahl Ødegård (20), vokal, fra Åndalsnes
 • Mona Krogstad (21), altsaksofon, fra Trondheim
 • Erlend Vangen Kongstorp (19), tenorsaksofon, fra Odda
 • Cecilie Grundt (25), tenorsaksofon, fra Stavanger
 • Øyvind Mathisen (23), trompet, fra Bjørndal på Søndre Nordstrand
 • Julian Haugland (23), kontrabass, fra Evje
 • Rino Sivathas (20), trommer, fra Molde

 

 

 

 

 • Lørdag 29.april: Soddjazz, Inderøy. Konsertstart kl 12
 • Tirsdag 9.mai: Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo. Dørene åpner 18, konsert kl 19
 • Ons 10.mai: Grenland jazzforum/Skiensjazzdraget Kafé K. Dørene åpner kl 19, konsert kl 20

 

Turneen arrangeres av Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk jazzforum/Frifond

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!