Nyheter

Ledige plasser på Storbandkurs 2017

Kor e alle pianister hen? Vi har ledig plass for to pianister på sommerens vakreste #storbandkurseventyr. Første til mølla! Det er også ledig plass på melodisk perk og blås i ungdomsbandet (alder 14-26).

Er du klar for sommerens vakreste storbandkurseventyr?

Andre uka i august slår vi på stor(band)tromma og feirer stor musikk i stort format med kanadiske Christine Jensen og vår egen Jarle G.Storløkken som ledere for hvert sitt band.

Vi har ledig plass for:

 • pianister til BÅDE Christine Jensen OG Jarle G. Storløkken sine band; hhv «voksenbandet» og «ungdomsbandet»
 • perkusjon/melodiske slagverkere til BÅDE Christine Jensen OG Jarle G. Storløkken sine band
 • blåsere (saksofon, trompet og trombone) i ungdomsbandet.

Aldersgruppe 14 – 26 for «ungdomsbandet»/Jarle G. Storløkken sitt band.

oppdatert fredag 23.juni

Kurset er åpent for musikere fra hele landet og i alle aldre fra 14 år og opp. Vi ønsker å ha med både jenter og gutter. Påmelding til de ledige plassene her:
PÅMELDING TIL SOMMERKURS
Første til mølla-prinsippet gjelder!

Sommerkurs 2017 Toppbanner

 

Resten av instruktørstaben til kurset henter vi også fra øverste hylle:

Ingrid Jensen (Can) trompet, Shannon Mowday sax/treblås, Nilas Granseth trombone/grovmessing og Hans Mathisen gitar/komp.

Størstedelen av timeplanen består av tutti samspill i storband, men det blir også tid til gruppetimer, instrumentundervisning, «lærerens time», improvisasjonstrening, jam-skole, litt bading i Mjøsa og mye sosialt samvær.

Om bandlederne:

Christine-Jensen-2014-Photo-Randy-Cole-5-kvadratiskChristine Jensen er saksofonist og komponist. Hun er fra Canada, men har norske aner – derav det norskklingende navnet. Christine underviser i komposisjon ved McGills University i Montreal og hun spiller og skriver både for egne jazzband og for ulike storband. Katalogen hennes begynner å bli ganske omfangsrik og hun har hentet hjem en rekke priser for både musikk og utgivelser. Christine har jobbet med flere store ensembler i Europa; blant andre UMO Big Band i Finland og radiostorbandet i Frankfurt. Hun har til og med hatt en rekke oppdrag i Sverige  – og nå kommer hun ENDELIG til Norge med egen musikk!

Christine leder «voksenbandet» på storbandkurset.

 

Jarle G. Storløkken skal lede "ungdomsbandet" i sommer.
Jarle G. Storløkken skal lede «ungdomsbandet» i sommer.

Jarle.G. Storløkken er gitarist, komponist og dirigent. Han spiller med og arrangerer for Tine Ting Helseth Quintet, Christianssand String Swing Ensemble og tributebandet Made in Corea. For storband-Norge er han også et kjent navn med sine konsertprosjekter hvor han har arrangert musikk av de store amerikanske jazzstjernene som John Scofield, Wayne Shorter og Scott Henderson. Han har gjort det til sitt livsprosjekt å arrangere musikk av de stilskapende jazzikonene for storband – og å oversette musikken deres til et større format som tar i bruk alle muligheter for samspill og orkestrering i jazzorkesterbesetningen. Jarle tar med seg godbiter fra storbandmappa si til kurset, og han vil også arre et par rykende ferske norske låter til kurset.

Jarle leder «ungdomsbandet» på storbandkurset.

Om gruppelærerne:

Ingrid Jensen 1Trompeter Ingrid Jensen er i likhet med lillesøster Christine oppvokst i Canada. Hun har utdanning fra Berklee og har bodd i New York siden midten av 90-tallet. Ingrid har en lang og imponerende CV. Noe av det hun har begått så langt i karrieren er for eksempel å være medlem av Maria Schneider, Darcy James Argue og Terri-Lyne Carrington sine jazzorkestre. Hun har lang erfaring med undervisning i jazz-trompet på universiteter og konservatorier både i USA og i Europa. Ingrid har spilt flere ganger i Norge både med egne band og i andre sammenhenger, og i år kommer hun ikke bare til selveste Storbandsommerkurset! men også til MoldeJazz med bandet Ladies – en knalltøff septett ledet av Grammyprisvinner og sanger Cecile McLorin Salvant.

 

Shannon Mowday Foto KGJShannon Mowday spiller alle mulige og på-grensen-til-umulige slags treblåsinstrumenter, men er aller mest glad i de dypeste variantene; baritonsax, bass-sax, bassklarinett og konraaltklarinett. Hun er fra Sør-Afrika, og flytta til Oslo i 2009 for å studere på Norges musikkhøgskole. Nå har hun bodd her i åtte år og har gjort Askerbøring av seg. Shannon har allerede gjort seg bemerket i norsk jazzliv gjennom blant annet å groovifisere et skolekorps i Asker, å skrive og arre for Brazz Brothers, Stabsmusikken, NMHs storband, North Sea Bigband, Ensemble Denada og en lang rekke amatørstorband. Hun leder AUJO Akershus ungdomsjazzorkester, spiller fast med Østnorsk jazzsenters eget Ensemble Denada, i Elin Rosseland kvintett og med sine egne band, i tillegg til at hun farter rundt på ulike frilansoppdrag som utøver og komponist i det store utland. Nylig opptrådte Shan’ med NDR Big Band i Tyskland samtidig som hun har skrevet for og spilt med Ballbreaker Ensemble i Sveits. Til sommeren opptrer hun på Grahamstown Int Jazz Festival i Sør-Afrika hvor hun også har med seg en gjeng norske ungdomsmusikere. Shannon har undervist på storbandkurset flere ganger før, og vi ser fram til å få henne tilbake igjen i år.

 

Nilas Granseth_Foto Aleksander Myklebust-kvadratisk)Trombonist Nilas Granseth har jazzutdanning fra Norges musikkhøgskole. Han er opprinnelig fra Lillehammer og har trådt sine barnesko i skolekorps før han begynte på musikklinja på Vinstra VGS. Nilas spiller med en rekke ulike band og orkestre, fra storband til hornorkester og korps.  Han er også ofte å finne i blåserekka for Vidar Busk, Sondre Justad, Lemaitre og Silya and the Sailors. I fjor turnerte han land og strand med sitt eget band NilasaliN. Tilfeldighetene ville ha det til at de spilte på Lillehammer samtidig som Storbandkurset foregikk, så da troppet liksågodt alle kursdeltakerne opp på konserten hans. I år får vi gleden av å være sammen med Nilas en hel uke – og ikke bare for én kveld.

 

Hans Mathisen i avisaGitarist Hans Mathisen har vært en sentral utøver, komponist og pedagog i norsk jazz helt siden han tok eksamen på jazzlinja i Trondheim i 1994. Det er nærmest ikke den ting Hans ikke har gjort i musikkverden; han har skrevet filmmusikk til Bent Hamers «Salmer fra kjøkkenet» (den MÅ du se!), han har arrangert for KORK, for Marinens Musikkorps, for Det Norske Blåseensemblet, han har spilt med et vell av norske og internasjonale jazzfolk (ingen nevnt, ingen glemt), han har deltatt på et endeløst antall innspillinger, arrangert for og ledet orkestre på teater, i revyer og shows, og innimellom har han også tid til å lære bort alt han kan til kommende generasjon musikere på musikklinja på Sandefjord vgs.

.

Mål for sommerkurset:

 • å gi storbandmusikere fra hele landet mulighet til å spille sammen og lære mer om storbandspill og improvisasjon fra de aller beste jazzpedagogene
 • å gjøre deltakerne kjent med ny, norsk storbandmusikk i tillegg til å jobbe med standardrepertoar

Organisering og gjennomføring:

 • kurset starter mandag 7.august kl 1200 og avsluttes med konsert lørdag kl14. Konserten er åpen for publikum, venner og familie
 • all undervisning foregår på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker hvor deltakere og lærere innkvarteres på internat i enkeltrom med bad
 • deltakerne settes sammen i to storband: ett ungdomsstorband og ett band med voksne deltakere
 • det blir gitt undervisning i storbandspill og improvisasjon, samt individuell og gruppevis instrumentopplæring

Hvem kan delta:

 • storbandmedlemmer, storbandledere, kulturskoleelever og -ansatte, samt alle andre som ønsker å lære mer om storbandspill og improvisasjon
 • deltakere fra hele landet er velkomne!
 • nedre aldersgrense 14 år
 • alle deltakere må ha spilt noen år, og beherske instrumentet sitt
 • skolen er tilrettelagt for funksjonshemmede og vi aksepterer ledsagerbevis

Deltakelse:

 • deltakeravgift kr 5400 for voksne
 • deltakeravgift kr 4400 for ungdom og studenter under 26 år.
 • avgiften inkluderer opphold med fullpensjon og all undervisning.
 • når vi får mange påmeldte på ett instrument, må vi plassere noen på venteliste. Alle får svar om de får plass eller blir satt på venteliste etter at påmeldingsfristen har gått ut.

Sommerkurs i storbandspill arrangeres av Hedmark og Oppland musikkråd og Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Musikkens studieforbundHedmark fylkeskommuneOppland fylkeskommune, Sparebanken Hedmark og Norsk jazzforum

 

IMG_2079-kopi

Fra forsiden

Nyheter

BUVUS spiller på Nyttårskonserten 2018 i regi av Urijazz

Er du klar for sommerens vakreste storbandkurseventyr? Andre uka i august slår vi på stor(band)tromma og feirer stor musikk i stort format med kanadiske Christine Jensen og vår egen Jarle G.Storløkken som ledere for hvert sitt band. Vi har ledig plass for: pianister til BÅDE Christine Jensen OG Jarle G. Storløkken sine band; hhv «voksenbandet» […]