Nyheter

Premiere for Ensemble Denada, Skomsvoll og Eriksen på Kongsberg jazzfestival

Konseptet knakende god sanger møter dreven musikkarrangør og et stort jazzorkester har vært gjort noen tusentalls ganger. Kanskje nettopp derfor er det så fristende å gjøre det igjen.

Erlend Skomsvoll og Torun Eriksen, Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues

Etter fire intense prøvedager er Torun Eriksen, fylkeskunstner Erlend Skomsvoll og Østlandets eget jazzorkester, Ensemble Denada, klare for konsert på Kongsberg jazzfestival i kveld med et helt nytt repertoar, der Torun Eriksens superkule jazzpop blir sendt å¥ rundreise fra Berlin til Missisippi. 

Det finnes flere grunner til å plassere Ensemble Denada, Erlend Skomsvoll og Torun Eriksen på samme scene. Vi kan begynne med å sitere musikkjournalist Terje Mosnes som skrev at sangene som Torun Eriksen har laget til sitt nye album ‘Grand White Silk’ nesten uten unntak bærer i seg en poetisk og musikalsk substans langt i overkant av det aller meste som for tida utgis på plate. Legg til Erlend Skomsvoll, en partitur-skriver som for lengst har forlatt fastlåste sjangermønstre, og som ser på fri improvisasjon, intuitiv musisering og strikt nedtegnet musikk som likeverdige komponenter. Så er det Ensemble Denada, solid samspilt etter mange år på veien og fortsatt med musikere som er sultne på å revitalisere jazzens store formater. Og nå med en ny stemme i ensemblet: komponisten, tekstforfatteren og ikke minst sangeren Torun Eriksen. Med en stemmeprakt, timing og musikalsk tilstedeværelse av det sjeldne slaget. En fellesnevner for både tekster, medvirkende og musikalsk innhold i konserten er å komme videre. Ut av en fastlåst posisjon og inn i et nytt terreng. Uten at det nødvendigvis er radikalt eller radbrekkende, men at det skapes nye rom. Noe kan sikkert kalles pop, annet er definitivt jazz. Her er influenser fra salmer og norsk tradisjonsmusikk. Det som er sikkert er at dette samarbeidet blir noe nytt for Torun Eriksen, for Ensemble Denada og for kveldens musikkarrangør og musikalske leder Erlend Skomsvoll.

Går live på NRK P2 Jazzklubben

NRK P2 Jazzklubben har livesending fra Kongsberg jazzfestival fredag 7.juli kl 19-21. Her blir det blant annet artistintervjuer og live sending fra konserten med Ensemble Denada, Skomsvoll og Eriksen.

Besetning:

Ensemble Denada. Foto: Martin Losvik
Ensemble Denada. Foto: Martin Losvik

Erlend Skomsvoll (musikalsk leder, Fender Rhodes), Torunn Eriksen (vokal) Ensemble Denada:
Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson (trompet, flugelhorn)
Even Kruse Skatrud, Nils Andreas Granseth (trombone)
Frode Nymo (sopransaks), Børge-Are Halvorsen (altsaks, fløyter), Atle Nymo (tenorsaks), Tina Lægreid Olsen (baritonsaks)
Olga Konkova (piano), Jens Thoresen (gitar), Per Mathisen (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer)
Thor-Ivar Lund (lyd)

Kongsberg jazzfestival, Energimølla, fredag 7,juli kl 19

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd. Produksjonen er støttet av NOPA.

Fra forsiden

Nyheter

2019 oppsummert

Østnorsk jazzsenters liv og levnet samlet i årsmeldingen for 2019.