Nyheter

August = festivalbonanza i Oslo

Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta syder av festivaler.

Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra førstkommende fredag og fram til tirsdag 15.aug. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken oppe til lørdag 19.aug, som igjen overlapper med fri flyt på Blow Out-festivalen i gamle Oslo jazzhus, dvs Café Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.aug. Så blir det faktisk noen dagers festivalhvile før Mela varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat helgen 18.- 20.aug. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk, mat, workshops og foredrag med Oslo Afro Arts festival på Grønland 24.- 27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.aug. Velbekomme og sees der!

 

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søkjer medlemmer!

OJKOS (Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo) er eit nyoppstarta orkester for profesjonelle jazzkomponistar i etableringsfasen som held til i Oslo-området. Orkesteret blir starta opp som eit samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter og ei prosjektgruppe på fem jazzutøvarar/-komponistar. Vi søkjer no etter medlemmer.

Nyheter

Fem innspill til kulturmelding fra Østnorsk jazzsenter

Likestilt rekruttering til musikklivet, langsiktig finansiering av orkestre og ensembler i det frie feltet, økte bevilgninger til produksjons- og kompetansesentrene på Østlandet, gjenoppliving av tilskuddsordningen for lokale og regionale kulturbygg samt styrking av helårsarrangørene.