Nyheter

Slippfest for Oslo 14

Torsdag 13.sep feirer vokalensemblet Oslo 14 sin andre plateutgivelse med konsert på Nasjonal jazzscene Victoria

Vokalensemblet Oslo 14 har hatt et travelt år med nye produksjoner, innspillinger og konserter. I kveld feirer de sin andre plateutgivelse, Improvisation – Composition II, med konsert på Nasjonal jazzscene Victoria.

15 sangere bidrar på utgivelsen, som er å få tak i på strømmetjenestene – óg i fysisk format på konserten i kveld. I tillegg til frie improvisasjoner består plata også av to bestilte verker; Kjærlighet, penn og papir signert ensemblets musikalske leder, Andreas Backer, og Hvorfor er vi så redde for å føle, vet du det? av Guro Skumsnes Moe.

Oslo 14 er et av få vokalensembler som jobber med fri improvisasjon og komposisjon i stort format. Ensemblet har siden oppstarten i 2014 (derav navnet) bestilt musikk av åtte komponister som alle har fått i oppdrag å bringe improvisatoriske elementer inn i det komponerte.

 

Slippfest: torsdag 13.sep, kl 20 (åpner 19), Nasjonal jazzscene Victoria

Bendik Sells, Lisbeth-Anita Grimsø Olsen, Sean Bell, Petter H. Bermingrud, Seshen, Birte Slettevoll, Karoline R. Albrigtsen, Giuseppe Creazzo, Gro-Marthe V. Dickson, Caroline A. Bakke, Vemund G. Kjelstad, Eva B. Storrusten, Live S. Schulerud, Eline H. Åsbakk, Ingrid V. Henriksen – vokal, Andreas Backer – kunstnerisk leder

Improv og musikk av Andreas Backer og Guro Skumsnes Moe.

Utgivelse: Improvisation – Composition II, Losen Records

 

 

Fra forsiden

Nyheter

TERNINGEN ER KASTA

I den femte OJKOS-konserten er det ein av grunnleggjarane som skriv musikken. I fylgje Andreas Rotevatn frå Nordfjordeid lét det smør frå første prøve.

Nyheter

Håpar det ikkje lét som eit storband

Til OJKOS sin fjerde konsert er det trompetist Lyder Øvreås Røed som er huskomponist. Vi tok ein prat med Lyder på Victoria under den siste øvinga før konserten tysdag 26. februar.