Nyheter

OJKOS inntar Kampen kirke

OJKOS er endelig klare for å spille for live publikum igjen, og lørdag 19. juni pakker de instrumentkassene og rusler fra sitt tilholdssted på Victoria Nasjonal jazzscene til Kampen kirke.

Til denne konserten skifter OJKOS beite for en kveld og prøver seg på et annerledes format enn sin vanlige konsertserie på Victoria. I tråd med at lokalet skiftes ut, får programmet en mer akustisk og kammer-orientert tilnærming. Det vil bestå av et nytt knippe komposisjoner – signert hele orkesteret – som skildrer spaserturen fra Karl Johan til Kampen og komponistenes individuelle assosiasjoner til stedene underveis. Selv om det er mange svært forskjellige komponister så vel som musikere i orkesteret, har OJKOS overrasket med å likevel ha et enhetlig sound på konsertene sine – enten musikken er melodiøs, fri, bombastisk eller intim.

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister i etableringsfasen, som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som eit samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og ei prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

Henriette Hvidsten Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Arne Martin Nybo – gitar, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer

Tid: 19. juni, kl 16:00
Sted: Kampen Kirke
Arrangør: Kampen Kaffe & Bar
Billetter her

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet, Oslo kommune og Norsk jazzforum.

 

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar: Henriette Eilertsen

Prosessen med debutplata Poems for flute var intens og lærerik for Henriette Eilertsen. Ut av bobla kjem ho til OJKOS med heilt ny musikk.

Intervju

Klanglige minner fra Bendik Sells og Oslo 14

Komponist Bendik Sells har komponert for det improviserande vokaleensemblet Oslo 14 som urframfører verket “Snow, Wind and Whale” i Vigelandsmausoleet laurdag. Korleis lét ni stemmer sine klanglege tolkingar av snø, vind og kvalsong?