Nyheter

OJKOS inntar Kampen kirke

OJKOS er endelig klare for å spille for live publikum igjen, og lørdag 19. juni pakker de instrumentkassene og rusler fra sitt tilholdssted på Victoria Nasjonal jazzscene til Kampen kirke.

Til denne konserten skifter OJKOS beite for en kveld og prøver seg på et annerledes format enn sin vanlige konsertserie på Victoria. I tråd med at lokalet skiftes ut, får programmet en mer akustisk og kammer-orientert tilnærming. Det vil bestå av et nytt knippe komposisjoner – signert hele orkesteret – som skildrer spaserturen fra Karl Johan til Kampen og komponistenes individuelle assosiasjoner til stedene underveis. Selv om det er mange svært forskjellige komponister så vel som musikere i orkesteret, har OJKOS overrasket med å likevel ha et enhetlig sound på konsertene sine – enten musikken er melodiøs, fri, bombastisk eller intim.

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister i etableringsfasen, som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som eit samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og ei prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

Henriette Hvidsten Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Arne Martin Nybo – gitar, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer

Tid: 19. juni, kl 16:00
Sted: Kampen Kirke
Arrangør: Kampen Kaffe & Bar
Billetter her

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet, Oslo kommune og Norsk jazzforum.

 

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Sigrid Aftret – inspirert av biletkunstnar Anna-Eva Bergman

Saksofonist og komponist Sigrid Aftret gav tidlegare i haust ut debutplata med bandet sitt Bêl som vart teke i mot med begeistra øyrer frå kritikarar og publikum. No er ho fersk i OJKOS, og tysdag 29.11 får vi høyre hennar første tolking av orkesteret. Vi ville høyre med Aftret om ho kunne fortelje om kva vi får høyre denne dagen.

Nyheter

Påmeldingen er herved åpnet!

Nyvinningen Jazzkurs 2023 blir garantert tettpakket med samspill og musikk nærmest døgnet rundt, når jazzpedagogene Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly inviterer unge musikanter fra hele landet til fem dagers intens jazzcamp i juni.