Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar vi opp for søknadar for å fylle to plassar i orkesteret, frå mars 2022.

I OJKOS får du vere med i eit band med høgt kunstnerisk nivå, høg aktivitet, ein fast konsertserie på Victoria Nasjonal Jazzscene og ambisiøse planar. Til no har bandet spelt ti konsertar i året og gjort fleire plateinnspelingar. OJKOS er meint som eit prosjekt for profesjonelle komponistar/utøvarar i etableringsfasen og ein får tilbod om å vere ein del av bandet i inntil fem år før ein må gje plassen vidare til neste generasjon.

OJKOS kan tilby honorerte konsertar og subsidierte Tono-midlar til komponisten. Bandet finansierast av Østnorsk jazzsenter, med konsertinntekter fra m.a. Nasjonal jazzscene. I tillegg har vi so langt motteke konsert-, innspelings- og bestillingsverktilskot fra Norsk kulturråd, Oslo kommune m.fl. Alle medlemmar i OJKOS får komponere bestillingsverk til bandet.

Vi søker i denne omgang ikkje etter komp-instrument eller messing.

Søkaren må kunne vise til god kompetanse både som musikar og som komponist.
Søkaren må vere fødd i 1992 eller seinare.
Søkaren kan ikkje vere under grunnutdanning (bachelor) ved oppstart.

Søknadsfrist: 15. november (du får svar innan 1.desember)
Send kort tekst om din motivasjon for å bli medlem + CV, relevante lydopptak (og evt. partitur) som viser deg som komponist OG utøvar til kontakt@ojkos.no

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS spelar Lyder Øvreås Røed

Tirsdag 28. september, kl 20.00 skal det vuggast hardt til grooven frå Lyder og OJKOS på Nasjonal Jazzscene. Vi tok ein kjapp prat med Lyder ein time før pressekonferansen der statsministeren brått opna landet igjen – KOM DEG PÅ KONSERT!