Nyheter

Ung jazz på tvers

Denne helgen møtes Buskerud ungdomsjazzorkester og Sørnorsk ungdomsstorband til felles øvingshelg og konserter i Skien, Porsgrunn og Sandefjord.

 

– Det er verdifullt at unge musikere får møte og spille med likesinnede på tvers av kommune- og fylkesgrensene. Slik får de utvidet nettverket sitt, finner nye venner og får nye impulser, forteller instruktør for Buskerud ungdomsjazzorkester, Steffen Granly.

Sørnorsk ungdomsstorband består av 17 unge musikere fra Agder og Vestfold og Telemark. Bandet ledes av Tore Bråthen, som til daglig underviser på Rytmisk linje ved Universitetet i Agder. Ungdomsstorbandet driftes av Sørnorsk jazzsenter, og har gjennom mange års drift vært en viktig arena for å rekruttere unge musikere og utvikle nye talenter innen jazz og improvisert musikk.

Buskerud ungdomsjazzorkester er et tilsvarende band som rekrutterer unge musikere fra Buskerud og omegn. Trompeter Magnus Aannestad Oseth er musikalsk leder, og tubaist Steffen Granly er medinstruktør og produsent. Det er Buskerud musikkråd og Østnorsk jazzsenter som drifter ungdomsjazzorkesteret.

Kommende helg møtes de to store bandene til felles mini-turné for aller første gang.

Sørnorsk ungdomsstorband med instruktører har invitert kolleger fra Buskerud med på helgeturné til Vestfold og Telemark. Foto: Sørnorsk jazzsenter

– Etter to år med små kohorter og lite reising, er dét å treffe andre musikere som har samme interesse for musikk, utrolig verdifullt. Kanskje møtes man igjen foran eller på en scene senere i livet. Plutselig finner man noen man matcher med, og så begynner bandballen å rulle, fortsetter Granly. – I tillegg er en slik helgeturné med felles øving og konserter også en fin mulighet for instruktørene for de to bandene til å utveksle repertoar og erfaringer. Vi har allerede planer om ny felles samling på Mandaljazz i sommer. Tusen takk til Sørnorsk jazzsenter som har invitert oss med på tur!

Konserter:
Lørdag 12. mars kl 18, Skien vgs.
Søndag 13. mars kl 12, Grenland folkehøgskole, Porsgrunn
Søndag 13. mars kl 17, Hjertnes kulturhus, Sandefjord. Gratis.

 

Fra forsiden

Nyheter

Emil Bø er årets USBL jazztalent

Trombonist Emil Bø mottok i går kveld USBLs jazztalentpris på scenen i Den Norske Opera & Ballett i forkant av en utsolgt åpningskonsert på Oslo jazzfestival.