Nyheter

Ungjazz i festivalsommeren

Festivaloppdragene står i kø for Østnorsk jazzsenters ungjazzensembler.

Endelig kan både publikum og musikere se fram til en normal festivalsommer med masse flotte konserter landet rundt. Og jazzungdommen er intet unntak – konsertbookingene står i kø, og et femtititalls unge Østlands-musikere har en drømmesommer i vente med konserter på utescenene på jazzfestivalene i Mandal, Kongsberg, Molde, Oslo og Drammen. 

Buskerud ungdomsjazzorkester består av et tjuetalls unge musikere fra Buskerud og omegn, under ledelse av Magnus Aannestad Oseth og Steffen Granly. Ungjazzerne fra Buskerud har tre viktige festivaljobber foran seg:

Lørdag 2. juli kl 14 er det dobbeltkonsert med Sørnorsk ungdomsstorband Mandaljazz og spillestedet Hestetroa.

Uka etter har de tre øvingsdager i Drammen før de gjør Festivalgata på Kongsberg jazzfestival lørdag 9. juli kl 1530.

Deretter tar Buskerud ungdomsjazzorkester en velfortjent sommerferie fram til nye spilleoppdrag på Elvefestivalen i Drammen lørdag 20. august.

Ung vokal består av fire unge sangere under ledelse av  Karoline Wallace. De har allerede gjort unna ett av sommerens konsertoppdrag med jobb på Nasjonal jazzscene Victoria tidligere i juni.

Allerede den 12. juni åpnet Ung vokal konsertsommeren 2022 med spillejobb på Nasjonal jazzscene. I juli går turen videre til Moldejazz. Foto: Nabeeh Samaan.

Nå gjenstår sommerens store utfart og spillejobb på Moldejazz i Alexandraparken, fredag 22. juli kl 1315.

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester består av et tjuetalls unge musikere fra hovedstadsområdet, og ledes av Shannon Mowday.

I juli bærer det opp til Moldejazz og Alexandraparken for konsert dagen etter Ung Vokal, lørdag 23. juli kl 1245

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester avslutter deretter festivalsommeren med konsert på Oslo jazzfestival og utescena på Salt tirsdag 16. august kl 17.

Det er bare å ønske god festivalsommer – vi høres på konsert!

 

Fra forsiden

Nyheter

Jazzkurs 2024 er i gang!

23 unge musikere fra hele landet møtes til Jazzkurs i regi av Kråkstad Jazz og Østnorsk jazzsenter.