Konsert

Ungjazzhelg i hovudstaden!

Akerhus og Oslo ungdomsjazzorkester, Ungdommens improorkester og Ung vokal spelar på Musikkfest Oslo laurdag 3. juni.

Østnorsk jazzsenter har i alt fem ungdomsjazzensembler, og laurdag 3. juni kl 14-15 får du høyre tre av desse i aksjon på utescena i Schous Kulturbryggeri i samband med Musikkfest Oslo.

Ungdommens inmproorkester startet opp høsten 2021 og er et gehørbasert ensemble for musikere i alderen 14-20. Under ledelse av fløytist og komponist Henriette Eilertsen tar ungdommene i bruk ulike tilnærminger til improvisasjon og spiller en god blanding av låter de har lært på øret mikset med en klype reine improvisasjoner. Dette blir både groovy og meditativt!

Ung vokal samler noen av våre mest lovende, unge sangere fra østlandsområdet i alderen 15-20 år. Dette er et gehørbasert vokalensemble med fokus på rytmisk samsang og utforsking av vokalimprovisasjon. Ensemblet ledes av vokalist og komponist Karoline Wallace. Repertoaret består av en blanding av nyskrevne arrangement og duggfrisk improvisasjon.

Ung vokal er eitt av ungjazzbanda som spelar på Musikkfest Oslo laurdag 3. juni. Foto: Kat Gade

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester består av 18 unge musikere som leverer låter og improvisasjoner med trøkk og presisjon. Siden starten i 2014 har ensemblet spilt på små og store scener i inn- og utland, gitt ut album og til og med fått en dokumentar laget om seg. Ensemblet ledes av trommeslager, komponist og norgesmester i slampoesi, Olav Abildgaard.

Utescena, Schous Kulturbryggeri:
kl 14:00 Ungdommens improorkester
kl 14:20 Ung vokal
kl 14:40 Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester.

Meir musikkfest med DNA? AND?
Etter konsertane i Schous Kulturbryggeri anbefaler vi til dømes å rusle vidare til Kafé Hærverk der DNA? AND? improviserar kl 14, 16 og 18. DNA? AND? er eit musikarkollektiv der nokon av medlemmane er ungdommar med Downs syndrom medan andre er vaksne musikarar som manglar det ekstra kromosomet. DNA? AND? spelar berre improvisert musikk. Ungdommene set tonen, og dei vaksne prøver å henge med i svingane så godt dei kan.

Kafé Hærverk, Hausmannsgate 34, Oslo:
Kl 14:00 DNA? AND?
Kl 16:00 DNA? AND?
Kl 18:00 DNA? AND?

Heile programmet for Musikkfest Oslo finn du her.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester, hurra!

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!