Nyheter

Jazzkurs 2024 er i gang!

23 unge musikere fra hele landet møtes til Jazzkurs i regi av Kråkstad Jazz og Østnorsk jazzsenter.

Seks innholdsrike sommerdager ligger foran de 23 ungdommene som deltar på årets Jazzkurs. Kurset foregår i fine omgivelser på Skjeberg folkehøgskole, og i løpet av kurset blir det blant annet holdt daglige workshop i både skala og rytme, i tillegg til flere timer med samspill hver dag.

-Takket være en gavetildeling fra Sparebankstiftelsen DNB, ved siden av tilskudd fra både Frifond/Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund, kan vi for andre året arrangere et sommerjazztilbud for unge musikere, forteller Kari Grete Jacobsen, daglig leder i Østnorsk jazzsenter.

Jazzkurset ledes av Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly. Nawar Alnaddaf og Knut Aalefjær vil holde hver sin fordypningsklasse i løpet av uka.

-Målet vårt er å legge til rette for at deltakerne får utvikle sin egen musikalitet gjennom å spille sammen både med og uten noter, sier Gunnar Halle, én av de tre hovedlærerne. -Vi skal skape trygge rammer for samspill og improvisasjon, og vi er helt sikre på at det blir skapt nye musikalske vennskap for livet her på jazzcampen, fortsetter han.

Gunnar Halle er én av tre hovedlærere på Jazzkurs 2023. Foto: Kat Gade

De 23 deltakerne er i alderen 13 til 19 år og har bakgrunn fra kulturskoler, musikklinjer, korps og band over nesten hele landet – fra Mo i Rana i nord til Nodeland i sør.

Kurset avsluttes med hentekonsert på Skjeberg folkehøyskole lørdag 29. juni kl 12.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester, hurra!