Nyheter

Oslo 14 med «Fjell, ekko og troll» til Tonehimmel

Vokalensemblet Oslo 14 presenterer ny musikk av Bendik Sells på konsertserien Tonehimmel i Ørsta og Volda.

Konsertserien Tonehimmel står bak både festival og helårsarrangementer i Ørsta og Volda, og har på kort tid etablert seg som en kraftfull musikkaktør på Vestlandet. Volding og komponist Magnar Åm er initiativtaker og kunstnerisk leder for konsertvirksomheten, og skriver på Tonehimmels egne nettsider:

– Tonehimmel er ein festival og konsertarrangør for samtidsmusikk i distriktet, med fokus på musikk. natur og menneske. Målet er å lyfte samtidsmusikk fram til eit breiare publikum, med konserter der kunsten, tilstedeværelsen, omgivnad og samtalen utgjer ei heilskapleg oppleving, som samstundes fremja refleksjon rundt kva det vil seie å skape og eksistere som menneske i vår tid. Vi lagar ei nyskapande ramme for framføring av samtidsmusikk, der landskapet, vandringa og publikum sin eigne leik, tankar og prat seg imellom er ein viktig del av opplevinga.

Fjell, ekko og troll i møbelfabrikk og kirke

Komponist og kunstnerisk leder for Oslo 14, Bendik Sells, har komponert ny musikk som får urpremiere i Klangfabrikken på Nordre Vartdal lørdag 24. august 2024. Sells startet samarbeidet med Tonehimmel for et år siden med et en frisk fjelltur opp til Ekkodalen i Ørsta, et unikt naturområde som holder hva navnet lover. Med opplevelsen av de spesielle lydforholdene i dalen i minnet, lar Sells verket «Fjell, ekko og troll» ta utgangspunkt i en mindre kjent folketone, «Trollfuglen», som bearbeides og rekomponeres sammen med nykomponerte melodier og strofer. Musikken er utviklet i samarbeid med, og spesielt for, åtte sangere i vokalensemblet Oslo 14.

Urframføringen foregår i den nedlagte møbelfabrikken, for anledningen omdøpt «klangfabrikken», på Nordre Vartdal. Det grå og gamle lokalet skjuler en utrolig akustikk og etterklang som kommer til sin rett når musikere og publikum vandrer mellom tre saler. Det ligger an til en uforglemmelig musikk- og lydopplevelse på Tonehimmel.

Verket gjenoppføres i Volda kirke søndag kveld.

 

Tonehimmel
lørdag 24. august kl 16, «Klangfabrikken» på Nøre Vartdal.
søndag 25. august kl 18, Volda kyrkje.

Oslo 14
Bendik Sells, komponist og kunstnerisk leder
Gro-Marthe Dickson
Guro Eliassen Kverndokk
Hedda Hammer Myhre
Marika A. C. Schultze
Petter Hauglum Bermingrud
Sean Bell
Åshild Bergill Hagen

Oslo 14 drives av Østnorsk jazzsenter.

Tonehimmel og «Fjell, ekko og troll» har mottatt hhv. arrangør- og produksjonstilskudd fra Norsk kulturfond.

Fra forsiden

Nyhet

Ella-prisen til Kari Grete Jacobsen

Daglig leder i Østnorsk jazzsenter, Kari Grete Jacobsen, ble i går kveld hedret med Oslo Jazzfestivals Ella-pris. Hun mottar prisen for sitt brennende og smittende engasjement for jazzens vilkår, for store og små arrangører, musikere og for barn og unge, uttaler festivalen.

Nyheter

Ungjazzensembler søker nye medlemmar!

Er du mellom 14 og 20 år, syng eller spelar eit instrument og kan tenke deg å utforske improvisasjon og samspel i jazzemsembler? Da er dette noko for deg!