Nyheter

Inviterer til nytt sommerkurs for storband- musikanter

For tredje gang inviterer Østnorsk jazzsenter og Hedmark Oppland musikkråd storbandmusikanter fra hele landet til sommerkurs i uke 32.

Sommerkurset holdes i år, som i fjor, på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker ved Moelv i Hedmark. Hildegunn Øiseth (trompet) og Erik Johannessen (trombone) underviser i storbandspill og improvisasjon, mens Shannon Mowday (saksofon), Hayden Powell (trompet) og Andreas Håkestad (komp) er gruppeinstruktører.

Mål for sommerkurset

Målene med å arrangere et slikt sommerkurs, er å gi storbandmedlemmer fra hele landet mulighet til å spille sammen og lære mer om storbandspill og improvisasjon fra noen av landets beste jazzpedagoger. I tillegg er et av målene at deltakerne på kurset skal bli gjort kjent med ny, norsk storbandmusikk.

Praktisk gjennomføring

All undervisning foregår på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker hvor deltakere og lærere innkvarteres på internat i enkeltrom med bad. Kurset starter mandag 8. august og avsluttes med konsert på ettermiddagen lørdag 13. august, som er åpen for publikum, venner og familie.

Deltakerne settes sammen i to storband med utvidet besetning; ett for deltakere i alderen 15 – 22 år og ett for deltakere fra 22 år og oppover. Det blir gitt undervisning i storbandspill og improvisasjon, samt individuell og gruppevis instrumentopplæring.

Hvem kan delta?

Kurset er åpent for storbandmedlemmer, kulturskoleelever og -ansatte, samt alle andre som ønsker å lære mer om storbandspill og improvisasjon. Den nedre aldersgrensen er 15 år. Alle deltakere bør ha spilt noen år, og beherske instrumentet sitt.

Deltakere fra hele landet er velkomne!

Påmelding

Deltakeravgiften er kr. 2950,- for studenter og ungdom opp til 22 år og kr. 3750,- for voksne. Avgiften inkluderer opphold med kost og losji på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole, samt undervisning.

Meld deg på her. Frist: 15. mai.

Last ned brosjyre med mer informasjon om kurset og instruktørene: 033-1112 Sommerkurs2011_FolderA4


Fra forsiden

Nyheter

Jazzkurs 2024 er i gang!

23 unge musikere fra hele landet møtes til Jazzkurs i regi av Kråkstad Jazz og Østnorsk jazzsenter.