Nyheter

Inviterer til sommerkurs i storbandspill

Sett av 6.-11. august! Da er det nok en gang tid for Sommerkurs i storbandspill på Ringsaker i Hedmark.

Østnorsk jazzsenter og Hedmark og Oppland musikkråd invitere nok en gang til sommerkurs i storbandspill på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker, i nærheten av Moelv i Hedmark. Kurset går av stabelen i uke 32 og påmeldingsfristen er 20. mai.

Ungdomsstorband og voksenstorband

På samme måte som i fjor håper arrangørene å fylle opp to storbandbesetninger; ett band med voksne deltakere og ett ungdomsstorband for de mellom 15 og 22 år. Alle deltakerne mottar samspillundervisning i storband, i tillegg til gruppeundervisning og individuell undervisning på instrument.

Instruktører

Hildegunn Øiseth vil også i år lede storbandet for de voksne deltakerne, mens Andreas Håkestad vil lede ungdomsstorbandet. I tillegg til disse er to er Hanna Paulsberg (saksofon), Gunhild Seim (trompet), Kristoffer Kompen (trombone) og Hermund Nygård (komp) gruppeinstruktører.

Praktisk gjennomføring

All undervisning foregår på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole Ringsaker hvor deltakere og lærere innkvarteres på internat i enkeltrom med bad. Kurset starter mandag 6. august og avsluttes med konsert på ettermiddagen lørdag 11. august, som er åpen for publikum, venner og familie.

Hvem kan delta?

Kurset er åpent for storbandmedlemmer, kulturskoleelever og -ansatte, samt alle andre som ønsker å lære mer om storbandspill og improvisasjon. Den nedre aldersgrensen er 15 år. Alle deltakere bør ha spilt noen år, og beherske instrumentet sitt.

Deltakere fra hele landet er velkomne!

Impronøkkelen – eget kursopplegg for storbandledere

Nytt av året er et eget tredagers kursopplegg tilrettelagt for storbandledere. Dette kurset skal gi en innføring i Impronøkkelen, som er et pedagogisk verktøy som gir storbandmusikere og -ledere mulighet til å forbedre sine improvisasjonsferdigheter. Kurset ledes av saksofonisten Njål Ølnes og varer fra torsdag 9. august til lørdag 11. august. Les mer om kurstilbudet for storbandledere her.

Påmelding

Deltakeravgiften er kr. 3100,- for studenter og ungdom opp til 22 år og kr. 3950,- for voksne.

Storbandlederkurset Impronøkkelen koster kr 1750 for studenter og ungdom opp til 22 år, og kr 2300,- for voksne.

Alle avgiftene inkluderer opphold med kost og losji på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole, samt undervisning.

Frist for påmelding er 20. mai. Meld deg på her.

Last ned brosjyre med mer informasjon om kurset og instruktørene: 033-1347 Sommerkurs_FolderA4

 

Fra forsiden

Nyheter

Jazzkurs 2024 er i gang!

23 unge musikere fra hele landet møtes til Jazzkurs i regi av Kråkstad Jazz og Østnorsk jazzsenter.