Nyheter

Norsk jazz har framtida foran seg

Daisy, Duo:I, Granny Smith og Shakai legger ut på «Framtida i norsk jazz»-turné til Dokkhuset i Trondheim, Kristiansand jazzvesen og Victoria Nasjonal jazzscene i regi av Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter.

For snart hundre år siden oppsto de første norske jazzbandene. Siden den gang har det heldigvis skjedd litt av hvert – også med jazzen. Musikalske sjangre og undersjangre har oppstått, regjert og forfalt; og vi har både gammaljazz og nyjazz og alt hva hjertet og øret kan begjære. Men hvordan står det nå egentlig til med jazzen – har den framtida foran seg? Eller begynner den å lukte litt rart? Svaret er ja til det første og nei til det andre. Dét inviterer Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter publikum til å høre (og lukte) sjøl, i den årvisse turnéen Framtida i norsk jazz som lander på Dokkhuset i Trondheim lørdag 23., hos Kristiansand jazzvesen mandag 25. og på Victoria Nasjonal jazzscene i Oslo tirsdag 26.april. Her møter vi fjorten unge, fremadstormende musikere i fire band som spiller både sløy, vakker, tøff, akustisk, gammal, ny og elektrisk jazz! Si hei til Daisy, Duo:i, Granny Smith og Shakai.

DUO:i

Duo:I. Foto: Caroline Strømhylden
Duo:I. Foto: Caroline Strømhylden

Vokalist Emilie Bjørnstad og pianist Audun Barsten Johnsen møttes over klaveret på Universitetet i Agder høsten 2014. Siden har de spilt sammen så ofte de kan, selv om Audun nå gjør sitt for å slite ut flyglene på Musikkhøgskolen i Oslo mens Emilie gjør ferdig bacheloren sin på «rytmisk» i Kristiansand. Sammen er de DUO:i, og de har som mål å nå ut til alle musikkelskere der ute med en stor dose kjærlighet til god, gammal soul og gamle og nye jazzstandards.

Emilie Bjørnstad (22), vokal, fra Molde
Audun Barsten Johnsen (23), flygel, fra Lillehammer
soundcloud.com/duo_i

Granny Smith

Granny Smith _ fra venstre Ludvig Anderson, Mona Krogstad, Amund Totland, Åsmund Smidt Ingrid Steinkopf
Granny Smith: Anderson, Krogstad, Totland, Smidt og Steinkopf.

Kvintetten Granny Smith består av fire nordmenn og én svenske: saksofonist Mona Krogstad, gitarist Amund Totland, pianist Ingrid Øygard Steinkopf, trommis Åsmund Mattias Smidt og bassist Ludvig Andersson traff hverandre midt i Sverige, på jazzlinja på Birka folkehøgskole, i 2014. De lager moderne og groovy jazz, og legger vekt på kombinere vakre melodilinjer med røffe rytmer og god plass til improvisasjon. Hvis du har ei Granny med fart i swingfoten, ta henne gjerne med på konsert, for her blir det både eplekjekt og fartsfylt!

Mona Krogstad (20), tenorsaksofon, fra Trondheim
Amund Totland (22), gitar, oppvokst i Lierne og i Stjørdal
Ingrid Øygard Steinkopf (20), rhodes/flygel, fra Stanghelle i Vaksdal kommune
Ludvig Andersson (21), bass, fra Östersund
Åsmund Mattias Smidt (21), trommer, fra Trondheim
soundcloud.com/granny-smith-band
facebook.com/grannysmithensamble/

Daisy

Daisy red2Daisy er en duo som er klar for å ta over musikk-Norge med sine store klanger og heftige beats. Thea Emilie Wang synger og skrur på effektbokser og elektronikk, mens Henrik Håland spiller trommer og perkusjon. De studerer for tida på Norges musikkhøgskole, og derfra tar de med seg både kunnskap og inspirasjon fra jazz- og pop-historien, i tillegg til en solid dose egenart og originalitet.

Thea Emilie Wang (23), vokal og effekter, fra Bønes i Bergen
Henrik Håland (21), trommer og perkusjon, fra Kristiansand
soundcloud.com/daisy-193/
facebook.com/DAISY-1587235384869319/ 

Shakai

Foto: Ylva Eldora Photography
Shakai. Foto: Ylva Eldora Photography

Shakai består av fem musikere som blant annet har til felles at de nærer omtanke for det skakke i samfunnet og at de har forståelse for misforstått kjærlighet. Dette omsetter de til toner, rytmer og ord med elementer fra både popmusikk, jazz og mørke blåtoner.  Kvintetten har videre til felles at de studerer ved Griegakademiet i Bergen. Sammen med Daisy kommer de rett fra Vestlandets svar på «Framtida i norsk jazz»-konsertene: Jazz i Sikte i Bergen, så dette er med andre ord høyt kvalifiserte og ettertraktede live-band.

Gabriela Garrubo (22), vokal, fra Brasil/Hamar
Tancred Heyerdal Husø (25), trompet, fra Bærum
Sondre Berg Abrahamsen (21), gitar, fra Porsgrunn
Eline Rafteseth (21), kontrabass, fra Vestnes
Martin Wright Thorsen (22), trommer, fra Porsgrunn
soundcloud.com/shakaimusic
facebook.com/Shakaimusic/

 

 

 

Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter er arrangør for turneen.

Fra forsiden

Nyheter

2019 oppsummert

Østnorsk jazzsenters liv og levnet samlet i årsmeldingen for 2019.