Nyheter

Årets unge jazzmusikere på norgesturné

Den unge og energiske Trondheimstrioen I LIKE TO SLEEP ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2018 under Moldejazz i fjor sommer, og i mars legger bandet ut på norgesturné.

Som de yngste vinnerne av Jazzintro noensinne imponerte I LIKE TO SLEEP både publikum og jury under Moldejazz i fjor.  «Musikken er ekspressiv og eksplosivt vakker. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz», uttalte Jazzintro-juryen da trioen ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2018. Denne våren legger trioen ut på sin prisvinnerturné.

Ti klubber får besøk i mars og april samt Nasjonal jazzscene i Oslo og festivalen Bodø Jazz Open i mai. På Dokkhuset Scene 9. mars blir det som kvartett med saksofonist Mette Rasmussen som gjest.
– Vi kommer også til å spille en del i Nord-Norge, så vi får sjekket ut vibrafon-bestanden i resten av landet, forteller gitarist Nicolas Leirtrø, og lover publikum en heftig musikalsk og visuell opplevelse. Trioen består i tillegg til gitarist Leirtrø av Amund Storløkken Åse på vibrafon og Øyvind Leite på trommer.

Powerjazz med utradisjonell besetning
De tre musikerne har spilt sammen som I LIKE TO SLEEP siden høsten 2015. Med en felles interesse for det moderne «Trondheimsjazzuttrykket», fri-improvisasjon, 60-/70-talls jazz og progrock, ble de en trio med den nokså utradisjonelle besetningen, trommer, barytongitar og vibrafon.  I LIKE TO SLEEP uttrykker en ny retning innenfor den moderne jazzen, gjerne referert til som powerjazz, med utstrakt improvisasjon, tunge riff, frie og melodiøse partier. Bak seg har bandet en rekke konserter, blant annet som support for Motorpsycho, og deres debutplate BEDMONSTER har mottatt en rekke gode omtaler i Europa og Canada i tillegg til her hjemme.

Juryen for Jazzintro 2018 bestod av bassist Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist Jan Gunnar Hoff. Juryleder var Øyvind Skjerven Larsen, fagansvarlig i Norsk jazzforum. Juryen uttalte følgende om Årets unge jazzmusikere 2018:
«Vinnerne av Jazzintro 2018 innehar en musikalsk tyngde og modenhet. De opptrer som en særegen organisk enhet. Musikerne har hver for seg et høyt teknisk nivå og formidler kollektivt et stort og bredt musikalsk spekter. Det er et band som tør å ta sjanser og som har en evne til å ta publikum med seg inn i deres suggererende univers. Musikken er ekspressiv og eksplosivt vakker. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz.»

Gramo-stipend og mentorprogram
Som vinnere av Jazzintro mottok I LIKE TO SLEEP Gramo-stipendet på 150 000 kroner. Det kommer godt til nytte når trioen legger planer for 2019. I LIKE TO SLEEP går i studio like rett etter turneen og satser på en plateutgivelse i løpet av høsten.
Nytt i år er et samarbeid med TalentNorge som bidrar med 200 000 kroner til videreutvikling og lansering av Jazzintro-vinnerne. – Vi jobber nå med å sette opp et mentorprogram for trioen gjennom året, forteller prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen.

I LIKE TO SLEEP-turné våren 2019:
5. mars – Skiensjazzdraget, Skien
6. mars – Mandal Jazzklubb, Mandal
8. mars – Hemnes Jazzforum, Hemnes
9. mars – Dokkhuset, Trondheim feat. Mette Rasmussen
23. april – Playdate, Bergen
24. april – Arendal Jazzklubb, Arendal
25. april – SoddJazz, lnderøya
26. april – Sortland Jazz- og viseklubb, Sortland
27. april – Vadsø Jazzklubb, Vadsø
4. mai – Nasjonal Jazzscene, Oslo
11. mai – Ad Lib Jazzklubb/Bodø Jazz Open, Bodø

Jazzintro
Norsk jazzforum og fem av landets ledende jazzfestivaler står bak Jazzintro som i 2018 ble arrangert for ellevte gang. Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som for eksempel Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective.

Juryen for Jazzintro 2018 bestod av bassist Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist Jan Gunnar Hoff. Juryleder var Øyvind Skjerven Larsen, fagansvarlig i Norsk jazzforum. Vinneren av Jazzintro blir kåret til Årets unge jazzmusikere og får en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer blant annet norgesturné i samarbeid med Østnorsk jazzsenter.

Fra forsiden

Nyheter

Jazzkurs 2024 er i gang!

23 unge musikere fra hele landet møtes til Jazzkurs i regi av Kråkstad Jazz og Østnorsk jazzsenter.