Nyheter

Internasjonale jazzdager markeres i Oslo

UNESCOs International Jazz Day hedrer jazzen som kunstform og dens evne til å forene folk på tvers av nasjoner og verdensdeler. Selve dagen feires verden over 30.april, men i Oslo tjuvstarter markeringa søndag med to arrangementer i Jazzkjerka på Grønland, Caféteateret i Hollendergata 8.

Barnas jazzhus med besøk fra Venezuela

Søndagen pangstarter med Barnas jazzorkester som denne helgen får besøk fra venezuelanske Sara Santeliz. Barnas jazzorkester kommer rett fra konsert på Victoria Nasjonal jazzscene lørdag, og er altså en gjeng som har mer sceneerfaring fra festivaler og jazzklubber i inn- og utland enn de fleste andre sju til fjortenåringer. Så snart konserten på Caféteateret er unnagjort pakkes instrumentene for avreise til Siena og Roma hvor nye konsertscener venter.

 

Ungdomsjazzorkester og ungdomsjazzvokal

Kveldskonserten på søndag er det AOJO Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester under ledelse av Shannon Mowday og vokalensemblet Ung vokal med leder Anja Eline Skybakmoen som står for. I hvert sitt sett vil de presentere både norsk og internasjonal jazz i ny og sprek innpakning.

 

Internasjonale jazzdager søndag 28.april @ Caféteateret, Hollendergata 8

  • kl 14: Barnas jazzsøndag. Gratis. Dørene åpner kl 13
  • kl 20: AOJO og Ung vokal. Bill: 150. Dørene åpner kl 1945
Ung vokal og Anja Eline Skybakmoen feirer den internasjonale jazzdagen søndag 28.april.

International Jazz Day på Victoria tirsdag 30.april

Selve dagen, 30.april,  markeres med hundrevis av arrangementer over hele verden, fra Afghanistan til Zambia – og ikke minst i Oslo. På Victoria Nasjonal jazzscene feires dagen med duoen Derek Gripper og Steinar Raknes, samt Bergensbandet 9 grader nord.

Derek Gripper – gitar og kora, Steinar Raknes – bass
Mira Thiruchelvam – gitar, vokal og fløyte, Dipha Thiruchelvam – gitar, vokal og fløyte, Jakob Sisselson Hamre – perkusjon, Jakob Sønnesyn –  bass

Tirsdag 30.april kl 20. Bill kr 270/220. Dørene åpner kl 19.

 

Arrangører for internasjonale jazzdager i Oslo er JM Norway, Kampenjazz, Oslo jazzfestival, Nasjonal jazzscene, Nordic Black Theatre, Samspill og Østnorsk jazzsenter. Konsertene er støttet av UNESCO.

Les mer på jazzday.com

 

Fra forsiden