Nyheter

Vokalensemblet Oslo 14 på Munch

Fredag 22. oktober åpner endelig det nye Munch-museet for publikum. Oslo 14 er med på feiringen.

Kongeparet står for den offisielle åpningen av det nye Munch-museet fredag 22. oktober kl 17. Deretter varsler museet et omfattende program med både gatefest, musikk og overraskelser hele åpningshelgen til ende.

Vokalensemblet Oslo 14 inngår i konsertprogrammet fredag kveld sammen med den amerikansk-norske multimedia-kunstneren Camille Norment. Samarbeidet mellom Oslo 14 og Norment startet i 2015 da vokalensemblet bidro med improvisasjoner til Norments skulpturelle og soniske installasjon «Rapture». Installasjonen representerte Norge på Veneziabiennalen 2015, og verket ble også framført som en konsertforestilling på Ultima samme år. Munch-museet har bestilt en videreutvikling av denne konsertforestillingen spesielt til åpningen av det nye museet.

Munch-museet melder at billetter til åpningsprogrammet innendørs dessverre er utsolgt, mens det fortsatt er mulig å overvære gatefesten som vil foregå i hele Bjørvika-området fredag.

Vokalensemblet Oslo 14 på Munch:
Camille Norment, kunstnerisk leder
Bendik Sells
Eva B. Storrusten
Gro-Marthe Dickson
Ingrid Dyrnes Svendsen
Karoline Ruderaas Jerve
Lisbeth-Anita Grimsø Olsen
Margrete Skretting Bergset
Petter Hauglum Bermingrud  

Vokalensemblet Oslo 14 drives av Østnorsk jazzsenter. 

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Magnus Murphy Joelson 2.0

Ein ny generasjon er i ferd med å ta over i plassane i OJKOS, og no har Magnus Murphy Joelson skrive sitt siste verk for OJKOS før han går ut av rekkene. Vi har tatt ein prat med Magnus om døgnrytme, musikk og metode i forkant av urframføringa på Nasjonal jazzscene tysdag 28. nov.

Intervju

Rom rundt lyden – Torun Eriksen med sangsyklus for Oslo jazzensemble

Hvordan finner teksten sin plass i et lydlandskap hvor det er ganske mye å snuble i? Sist uke fikk Skiensjazzdraget høre et ekstraordinært musikalsk format da Torun Eriksen og Oslo jazzensemble urfremførte sangsyklusen Lydogram. Senere i oktober står Oslo, Moss og Arendal for tur.