Nyheter

Fagdag for konsertarrangører på Hamar 19. mars 2022

Konsertarrangørenes økonomiske hverdag er ofte preget av små marginer, uforutsigbarhet og høy risiko. Hvordan løfte blikket og tenke langsiktig når man har fullt opp med umiddelbare utfordringer? Hva skal til for å få på plass gode rutiner og hvordan holde engasjementet oppe året rundt?

Dette, pluss litt, ønsker Norske Konsertarrangører, Norsk Viseforum, Samspill, Musikkontorene MØST og ØKS og Østnorsk jazzsenter å finne noen svar på når vi inviterer alle konsertarrangører i Innlandet til fagdag på Hamar Teater lørdag 19.mars. 

Tid: lørdag 19. mars 2022 kl 1130 – ca 1615.
Sted: Hamar teater
Hvem: Alle konsertarrangører i Innlandet, store som små, er velkomne.
Gratis deltakelse inkludert lunsj. Forhåndspåmelding via Norske Konsertarrangørers nettsider.

 

Program

11:30- 12:00 Registrering og kaffe

12:00 Velkommen

12:05-12:20 Klassisk arabisk: Inger Hannisdal & Shble Saleem

Inger Hannisdal, fele, og Shble Saleem, oud, møttes som følge av en felles interesse for klassisk arabisk musikk. Sammen har de etablert kammermusikkensemblet Takht Tøyen. Takht er betegnelsen på et kammermusikkensemble innen klassisk arabisk maqam-musikk, og betyr plattform, oppkalt etter scenen musikerne satt på. Hannisdal og Saleem framfører både musikk fra det klassiske arabiske repertoaret, i tillegg til at de også komponerer og improviserer ny musikk. 

12:20-12:50 Engasjement og arrangement- arrangørøkonomien i tall 

Utredningen “Engasjement og arrangement” ble bestilt av Norsk kulturråd og skrevet av Bård Kleppe, Ola K. Berge og Sigbjørn Hjelmbrekke ved Telemarksforsking. Boka kom ut i 2019, og er resultatet av et større forskingsprosjekt om helårsarrangører og konsertvirksomhet i Norge. Boka fyller noe av kunnskapshullet om konsertarrangørene, og er svært interessant lesning. Fra Telemarksforsking kommer medforfatter av boken, Sigbjørn Hjelmbrekke, som gjør et dypdykk i arrangørøkonomien.

v/Sigbjørn Hjelmbrekke, Telemarksforskning

12:50-13:10 Økonomistyring i hverdagen

To år med pandemi har preget økonomien til de aller fleste konsertarrangører. Hva kan og bør man gjøre når man er i en vanskelig økonomisk situasjon? Hvilke grep er de mest effektive? Hvordan sørge for god økonomistyring i arrangørhverdagen? 

I dette foredraget gir Stine Mari Røverdatter, som har erfaring med både suksess og konkurs, deg en rekke tips.

v/Stine Mari Røverdatter, All Things Live Norway


13:10-13:45 Lunsj


13:45:14:30 Engasjement året rundt – på sosiale medier

Som arrangør er sosiale medier en enormt viktig del av dagens markedsføringsstrategi. For å nå ut til unge billettkjøpere og musikkelskere, for å skape engasjement og tilhørighet i lokalsamfunnet og ikke minst for å spre praktisk informasjon og nyheter. Men hvordan nå gjennom all støyen? Hvilke plattformer er mest relevante? Og hva med budsjettet?

Vi får eksempler på enkle grep som har funket, vi ser litt på statistikk og brukervaner og hvilke plattformer som er mest relevant for deg som konsertarrangør. Vi skal innom budsjettering og betalt annonsering og vi får noen skarpe blikk på hvordan det kan være lurt å bruke sosiale medier i tiden framover.

Moderator: Magni Sørløkk, Promotion Manager, Playground Music

Panel:
Leif Haaland, kommunikasjonsrådgiver i MØST
Pernille Dragsten Holden, Longyear United
Guro Furunes Pettersen, bookingsjef i Vinjerock


14:30-14:45 Pause


14:45-16:10 Panelsamtale og innlegg – engasjement året rundt i Innlandet

Hvordan holder konsertarrangørene engasjementet oppe året rundt? Hva kan vi vente oss av magiske musikkøyeblikk og fete konsertopplevelser i Innlandet i årene som kommer? Og hva slags plass har musikklivet i politikkutformingen for den ferske fylkeskommunen? Vi spør og én fylkeskulturpolitiker, én dagsfersk leder for nyetableringen Musikk Innlandet og tre konsertarrangører svarer:

Innlegg og panelsamtale:

Moderator: Solbjørg Tveiten, Musikk Innlandet

Panel:
Kjerstin G. Lundgård (Ap), leder utvalg for kultur, Innlandet fylke
James Welburn, Lillehammer experimental
Kristin Fyrand Mikkelsen, kammermusikkserien Resonans på Gjøvik
Mette Vårdal, Kultivator i Vågå

ca 16:15 Takk for i dag

 

Forhåndspåmelding via Norske Konsertarrangørers nettsider.

 


 

Fagsamling for konsertarrangører i Viken

Lørdag 2. april 2022 arrangerer den samme gjengen fagdag for konsertarrangører i Viken. Arrangementet vil ha omtrent samme program som samlingen på Hamar.
Tid: Lørdag 2. april 2022
Sted: Union Scene i Drammen.
Se egen nyhetssak for info og lenke til påmelding.

Fra forsiden