Nyheter

Fagdag for konsertarrangører 2. april i Drammen

Konsertarrangørenes økonomiske hverdag er ofte preget av små marginer, uforutsigbarhet og høy risiko. Hvordan løfte blikket og tenke langsiktig når man har fullt opp med umiddelbare utfordringer? Hva skal til for å få på plass gode rutiner og hvordan holde engasjementet oppe året rundt? Og skjer’a i Viken?

Dette, pluss litt, ønsker Norske Konsertarrangører, Norsk Viseforum, Samspill, Musikkontorene MØST og ØKS og Østnorsk jazzsenter å finne noen svar på når vi inviterer alle konsertarrangører i Viken til fagdag på Union Scene lørdag 2. april.

Tid: lørdag 2. april kl 10 – 1430
Sted: Union scene, Drammen
Hvem: alle konsertarrangører i Viken, små som store, er velkomne. Gratis deltakelse ink. lunsj
Forhåndspåmelding via Norske konsertarrangører.

Program

10:00 – 10:30 Kaffe og registrering

10:30 – 10:45 Musikalsk oppvåkning med Farasoo: santur + piano!
Farasoo er persisk for «bortenfor» eller «på den andre siden», – et passende navn for en utradisjonell duo som består av pianist og sanger Bjørk-Guinevere Kinsella Eide og santurist og sanger Mirsaeed Hosseiny Panah. Her smelter norsk og persisk musikk sammen, kombinert av improvisatoriske strekk i et uttrykksfullt og atmosfærisk lydlandskap. Farasoo spiller primært akustisk, men har den siste tiden også bygget ut instrumentariet med elektronikk.

10:45 – 11:15 Engasjement, idealisme og en dose galskap

Sanger og gründer Marit Sehl tok i 2018 over slektsgården i Ål i Hallingdal. Med seg på flyttelasset hadde hun en drøm om å bidra med kunstnerisk kompetanse på sitt nye hjemsted. Fire år etter at flyttelasset var på plass, har den gamle låven blitt en helt spesiell kulturarena med konserter både vinter og sommer. Sehls visjon er å skape Hallingdals mest attraktive arrangementslåve.

Hvilke fallgruver og hvilke suksesskriterier krystalliserer seg og hvordan skaper man lokal forankring og engasjement rundt et nyskapende prosjekt? Hva får man hvis man tør å tenke litt større?

v/Marit Sehl, Operalåven i Hallingdal

11:15 – 11:45 Engasjement og arrangement- arrangørøkonomien i tall 

Utredningen “Engasjement og arrangement” ble bestilt av Norsk kulturråd og skrevet av Bård Kleppe, Ola K. Berge og Sigbjørn Hjelmbrekke ved Telemarksforsking. Boka kom ut i 2019, og er resultatet av et større forskingsprosjekt om helårsarrangører og konsertvirksomhet i Norge. Boka fyller noe av kunnskapshullet om konsertarrangørene, og er svært interessant lesning. Fra Telemarksforsking kommer medforfatter av boken, Sigbjørn Hjelmbrekke, som gjør et dypdykk i arrangørøkonomien.

v/Sigbjørn Hjelmbrekke, Telemarksforskning

11:45 kaffepause

11:55 – 12:15 Økonomistyring i hverdagen

To år med pandemi har preget økonomien til de aller fleste konsertarrangører. Hva kan og bør man gjøre når man er i en vanskelig økonomisk situasjon? Hvilke grep er de mest effektive? Hvordan sørge for god økonomistyring i arrangørhverdagen? 

I dette foredraget gir Stine Mari Røverdatter, som har erfaring med både suksess og konkurs, deg en rekke tips.

v/Stine Mari Røverdatter, All Things Live Norway

12:15 – 13:00 Lunsj

13:00 – 13:40 Engasjement året rundt – på sosiale medier

Som arrangør er sosiale medier en enormt viktig del av dagens markedsføringsstrategi. For å nå ut til unge billettkjøpere og musikkelskere, for å skape engasjement og tilhørighet i lokalsamfunnet og ikke minst for å spre praktisk informasjon og nyheter. Men hvordan nå gjennom all støyen? Hvilke plattformer er mest relevante? Og hva med budsjettet?

Vi får eksempler på enkle grep som har funket, vi ser litt på statistikk og brukervaner og hvilke plattformer som er mest relevant for deg som konsertarrangør. Vi skal innom budsjettering og betalt annonsering og vi får noen skarpe blikk på hvordan det kan være lurt å bruke sosiale medier i tiden framover.

Moderator: Magni Sørløkk, Promotion Manager, Playground Music

Panel: tba

1340 – 1350 kaffepause

1350 – 1430 Panelsamtale og innlegg – engasjement året rundt i Viken

Hvordan holder konsertarrangørene engasjementet oppe året rundt? Hva kan vi vente oss av magiske musikkøyeblikk og fete konsertopplevelser i Viken i årene som kommer? Og hva slags plass har musikklivet i politikkutformingen for den ferske fylkeskommunen? Vi spør og panelet svarer:

Innlegg og panelsamtale:

Moderator: Tone Østerdal, Norske konsertarrangører

Panel:
Herman Ekle Lund (nestleder i kulturutvalget for Venstre i Drammen kommune)
Kaja Rosholt (bookingansvarlig, Drammen Scener)
arrangør tba
fylkespolitiker tba 

ca 1435 Takk for i dag

Forhåndspåmelding via Norske Konsertarrangørers nettsider.

 

NB!

Samtidig med arrangørsamlingen foregår Drammen platemesse i hele første etasje på Union Scene i regi av Romfarer United. Sett av tid til en hyggelig skattejakt med musikk i fysisk format kl 10 – 15.

Mer om arrangementet Drammen platemesse på Union Scenes nettsider.

 

Fra forsiden