Nyheter

Innlandet ungdomsjazzorkester inntar Lillehammer

Et tjuetalls unge Innlandsmusikere skaper musikk for framtida sammen med Nils Andreas «Nilas» G. Granseth.

Innlandet ungdomsjazzorkester ble etablert tilbake i 2018 som et samspillstilbud for unge Innlandsmusikere hjemmehørende i, den gang, to Innlandsfylker. Tilbudet ble etablert av Østnorsk jazzsenter og Innlandet musikkråd. Siden den gang har bandet spilt fast på Dølajazz og Anjazz Hamar jazzfestival hvert år, med stadig nye, unge musikere i alderen 14 – 20 år i rekkene.

Til helgen inntar de unge musikerne Lillehammer med både konsert og plateinnspilling på agendaen. Originalskrevet musikk av bandleder, trombonist og Lillehamring Nils Andreas «Nilas» G. Granseth står på repertoaret. 

– Det har vært helt fabelaktig å følge Innlandet ungdomsjazzorkester gjennom fire år med samspill, øving, konserter, reiser og festivalopptredener, forteller Kari Grete Jacobsen, daglig leder for Østnorsk jazzsenter.
– Ikke bare skaper vi ny, norsk musikk og nytt repertoar for store jazzbesetninger, men den aller største gleden er å se og høre den musikalske utviklingen for hver enkelt utøver.

– Gjennom Innlandet ungdomsjazzorkester får vi stadige bevis på hvor betydningsfullt et stort, musikalsk fellesskap er for unge musikere, forteller musikalsk leder, Nilas Granseth.
– Her får de bryne seg på ny og utfordrende musikk hvor hver enkelt stemme er avgjørende for helheten, samtidig som de får nye venner og danner musikalske nettverk på kryss og tvers av skolekretsene. 

Fredag spiller Innlandet ungdomsjazzorkester musikk av Nilas G. Granseth i Kulturhuset Banken, før de går i Reelbeats Studio lørdag og søndag for å spille inn debutplata som har planlagt utgivelse til høsten.


Konsert: fre 27.05 kl 19, Kulturhuset Banken, Lillehammer. Forhåndssalg via Ticketco.

Innlandet ungdomsjazzorkester drives av Østnorsk jazzsenter med støtte fra Innlandet Musikkråd, Musikkens Studieforbund, Frifond, Norsk jazzforum, Norsk kulturråd og Innlandet fylkeskommune.

Støtt gjerne Østnorsk jazzsenters ungjazzarbeid ved å gi din Grasrotandel til Østnorsk jazzsenter, org nr 880 349 392.

 

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker nye medlemar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar vi opp for søknader for å fylle ledige plassar i ensemblet i to puljer fra hausten 2023 og våren 2024.

Nyheter

Påmeldingen er herved åpnet!

Nyvinningen Jazzkurs 2023 blir garantert tettpakket med samspill og musikk nærmest døgnet rundt, når jazzpedagogene Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly inviterer unge musikanter fra hele landet til fem dagers intens jazzcamp i juni.