Nyheter

Innlandet ungdomsjazzorkester inntar Lillehammer

Et tjuetalls unge Innlandsmusikere skaper musikk for framtida sammen med Nils Andreas «Nilas» G. Granseth.

Innlandet ungdomsjazzorkester ble etablert tilbake i 2018 som et samspillstilbud for unge Innlandsmusikere hjemmehørende i, den gang, to Innlandsfylker. Tilbudet ble etablert av Østnorsk jazzsenter og Innlandet musikkråd. Siden den gang har bandet spilt fast på Dølajazz og Anjazz Hamar jazzfestival hvert år, med stadig nye, unge musikere i alderen 14 – 20 år i rekkene.

Til helgen inntar de unge musikerne Lillehammer med både konsert og plateinnspilling på agendaen. Originalskrevet musikk av bandleder, trombonist og Lillehamring Nils Andreas «Nilas» G. Granseth står på repertoaret. 

– Det har vært helt fabelaktig å følge Innlandet ungdomsjazzorkester gjennom fire år med samspill, øving, konserter, reiser og festivalopptredener, forteller Kari Grete Jacobsen, daglig leder for Østnorsk jazzsenter.
– Ikke bare skaper vi ny, norsk musikk og nytt repertoar for store jazzbesetninger, men den aller største gleden er å se og høre den musikalske utviklingen for hver enkelt utøver.

– Gjennom Innlandet ungdomsjazzorkester får vi stadige bevis på hvor betydningsfullt et stort, musikalsk fellesskap er for unge musikere, forteller musikalsk leder, Nilas Granseth.
– Her får de bryne seg på ny og utfordrende musikk hvor hver enkelt stemme er avgjørende for helheten, samtidig som de får nye venner og danner musikalske nettverk på kryss og tvers av skolekretsene. 

Fredag spiller Innlandet ungdomsjazzorkester musikk av Nilas G. Granseth i Kulturhuset Banken, før de går i Reelbeats Studio lørdag og søndag for å spille inn debutplata som har planlagt utgivelse til høsten.


Konsert: fre 27.05 kl 19, Kulturhuset Banken, Lillehammer. Forhåndssalg via Ticketco.

Innlandet ungdomsjazzorkester drives av Østnorsk jazzsenter med støtte fra Innlandet Musikkråd, Musikkens Studieforbund, Frifond, Norsk jazzforum, Norsk kulturråd og Innlandet fylkeskommune.

Støtt gjerne Østnorsk jazzsenters ungjazzarbeid ved å gi din Grasrotandel til Østnorsk jazzsenter, org nr 880 349 392.

 

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester, hurra!

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!