Nyheter

Ung improvisasjon

Ungdommens improorkester og Ung vokal inntar Victoria Nasjonal jazzscene førstkommende søndag.

Ungdommens improorkester startet opp høsten 2021 og er et gehørbasert ensemble for musikere i alderen 14-20. Under ledelse av fløytist og komponist Henriette Eilertsen tar ungdommene i bruk ulike tilnærminger til improvisasjon og spiller en god blanding av låter de har lært på øret, mikset med en klype reine improvisasjoner. Dette blir både groovy og meditativt!

Ung vokal samler noen av våre mest lovende, unge sangere fra østlandsområdet i alderen 15-20 år. Dette er et gehørbasert vokalensemble med fokus på rytmisk samsang og utforsking av vokalimprovisasjon. Ensemblet ledes av vokalist og komponist Karoline Wallace og repertoaret består av en blanding av nyskrevne arrangement og duggfrisk improvisasjon.

I tillegg kommer Saleh Mahfoud (kanun) og Hassan Al-Badri (oud) fra Oslo Oriental Orchestra. De to har lært Ungdommens improorkester og Ung vokal to arabiske låter som en forsmak på et sommerkurs i arabisk musikk for ungdom i regi av Oslo Oriental og Samspill International Music Network.


Konsert: søndag 12.06 kl 15 (dørene åpner kl 14), Victoria Nasjonal jazzscene. Billetter her!

Ungdommens improorkester og Ung vokal er en del av Østnorsk jazzsenters satsing på rekruttering og unge talenter. Konserten er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Oslo Oriental Orchestra, Samspill International Music Network og Nasjonal jazzscene.

Støtt gjerne Østnorsk jazzsenters ungjazzarbeid ved å gi din Grasrotandel til Østnorsk jazzsenter, org nr 880 349 392.

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Emil Bø er årets USBL jazztalent

Trombonist Emil Bø mottok i går kveld USBLs jazztalentpris på scenen i Den Norske Opera & Ballett i forkant av en utsolgt åpningskonsert på Oslo jazzfestival.