Nyheter

Aktiv konserthøst for jazzungdommen

Østnorsk jazzsenters ungdomsorkestre går en aktiv konserthøst i møte med konserter på festivaler og klubber.

Høsten er alltid en spennende tid for våre ungdomsjazzensembler. Nye ungdommer kommer til og nytt repertoar skal øves inn med nye medmusikere og musikalske ledere. Og ikke minst blir det spennende når unge musikere skal ut og spille sine første konserter.

Innlandet ungdomsjazzorkester spiller på Lillestrøm storbandfestival 15. oktober og videre på Dølajazz 22. oktober og Musikk Innlandet sitt nye bransjetreff/festival Innpuls på Gjøvik 30. oktober. Ensemblet består av ca 20 ungdommer fra Innlandet og ledes av Nils Andreas Grosås Granseth og David Hveem.

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester ledes i høst av Olav Andreas Abildgaard, består av ca 20 ungdommer fra hovedstadsområdet og hadde sin konsertdebut med høstbesetningen på Popsenteret 10. oktober – der de også var vertskap for en ungdomsjazzjam. Neste konsert er allerede 14. oktober på Trikkehallen i Oslo, før de avslutter høstsesongen med felles konsert med Kråkstad jazz på Kullebunden jazz i Kolbotn 19. november.

Ung vokal består i høst av åtte unge vokalister under ledelse av Karoline Wallace og de har allerede hatt sin høstdebut med popup-konserter på Munch vgs i forbindelse med Oslo kulturnatt 16. september. Neste konsert er på Kampen jazz 20. november sammen med Ungommens improorkester.

Ungommens improorkester  er vårt nyeste tilskudd til ungjazzstammen.  Det består av ca ti unge musikere under ledelse av Henriette Eilertsen, og er et gehørbasert ensemble med rom for mye improvisasjon.

Vi sjåast på konsert!

Ungdommens improorkester – høsten 2022, foto: Østnorsk jazzsenter

 

Fra forsiden

Nyheter

Emil Bø er årets USBL jazztalent

Trombonist Emil Bø mottok i går kveld USBLs jazztalentpris på scenen i Den Norske Opera & Ballett i forkant av en utsolgt åpningskonsert på Oslo jazzfestival.