Aktivitet

Ungjazzfest på Cosmopolite

Det spørs om taket holder når søtti unge musikere i fem ungjazzorkestre koker det opp til ungjazzfest på Cosmopolite Scene på Torshov søndag 26. mars.

For det koker virkelig i ung, norsk jazz for tida. Stadig popper forbløffende talenter og fryktløse ungjazzorkestre opp både her og der ingen skulle tru.

– Over mange år har antallet unge musikere i jazzopplæring og ungdomsstorband økt i takt med at samspilltilbudet har vokst. Til sammen gir kulturskoler, musikklinjer på videregående og regionale jazzsentre et mangfoldig opplæringstilsbud som resulterer i at stadig flere unge musikere får mulighet til å jobbe med jazzimprovisasjon i store og små band. En mengde ungjazzorkestre spiller på flere festivaler og klubbscener i løpet av et år, men det er ikke så ofte at de spiller samme dag på samme sted. Derfor er det på tide å lage en egen konsert hvor ungdommene får møte hverandre, høre hverandres band, kanskje også jammet litt sammen, og ikke minst møte et stort publikum, forteller Kari Grete Jacobsen, daglig leder for Østnorsk jazzsenter.

Siste søndag i mars arrangerer Østnorsk jazzsenter ungjazzfest i musikkstorstua Cosmopolite på Torshov i Oslo. Over fjellet kommer Bergen ungdomsstorband med seksten musikere, og fra Østlandet stiller mer en femti ungjazzere fra fire orkestre; Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, Buskerud ungdomsjazzorkester, Ungdommens improorkester og Ung vokal. Hvert band får femten – tjue minutters spilletid, og billettene kommer med garanti for både swingfot og improknirk og alt derimellom.

Buskerud ungdomsjazzorkester med Magnus Aannestad Oseth og Steffen Granly stiller på tidenes første Ungjazzfest på Cosmopolite søndag 26. mars 2023. Foto: Østnorsk jazzsenter

UNGJAZZFEST
Cosmopolite, søndag 26. mars.
Dørene åpner kl 14. Konsertstart kl 15.
Bill: 100 / gratis u. 25
Arrangør: Østnorsk jazzsenter

Ungjazzfesten er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Drammens tidende, Norsk jazzforum/Frifond og Oslo kommune.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester, hurra!

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!