Konsert

Snø, vind og hval med Oslo 14

Vokalensemblet Oslo 14 gjenoppfører Bendik Sells’ Snow, Wind & Whale i Emanuel Vigelands mausoleum lørdag 3. juni.

Verket «Snow, Wind & Whale» er en fortelling om en planet der havene har frosset og verden er livløs. Gjennom tunneler i isen renner van, og i ulike hulrom høres minnene fra den klingende verden. 

Musikken er skapt spesielt for framføring i Emanuel Vigelands mausoleum og den ekstraordinært lange etterklangen på 20 sekunder. Komposisjonen samspiller med Vigelands fresker som i dramatiske scener beskriver menneskets liv fra unnfangelse til død. 

– Jeg har hatt rommet i tankene hele veien, fortalte komponist og ensembleleder Bendik Sells til Torkjell Hovland i et intervju for ostnorskjazzsenter.no i forkant av uroppføringen i november 2021.

– Musikken og stykket er for meg et uttrykk for fantasien og utforskinga av lyd som oppstår med de visuelle bildene som blir et skapende utgangspunkt når man improviserer sammen i et klangrom – et rom der lyden får sitt eget liv og fanger den i et lydlandskap der lytteren virkelig kan få oppleve stemmen i sin unike fleksibilitet og formidlingskraft.

To framføringer lørdag 3. juni
Av bevaringshensyn til de skjøre freskene på vegger og tak i mausoleet, er det en publikumsbegrensning på maks 25 billetter per konsert. Vokalensemblet Oslo 14 gjør derfor to konserter; kl 1500 og 1630. Forhåndssalg via Ticketco. 

Velkommen til en helt spesiell musikkopplevelse i en av Oslos mest unike kunstarenaer.

Sangere:
Bendik Sells
Eline Hellerud Åsbakk
Gro-Marthe Dickson
Hedda Hammer Myhre
Karoline Ruderaas Jerve
Live Foyn Friis
Petter Hauglum
Åshild Bergill Hagen

Emanuel Vigeland Mausoleum, Grimelundsveien 8, 0775 Oslo.
Adkomst: T-bane nr 1 Frognerseteren til Slemdal stasjon, 7 min gange, eller buss nr 46 til Grimelundsveien, 5 min gange.
  

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!